Bistriţa: Proiecte europene de peste 6,8 milioane lei, pentru crearea de spaţii verzi

Primăria Bistriţa a câştigat luna aceasta două proiecte cu fonduri europene, în valoare de peste 6,8 milioane lei, prin care vor fi create spaţii verzi şi de recreere pe o suprafaţă de aproximativ 77.000 de metri pătraţi (mp), potrivit anunţurilor publicate pe site-ul instituţiei.

Ambele proiecte sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Banii europeni vor fi folosiţi pentru transformarea unui teren degradat în suprafaţă de 75.000 mp într-un parc, în cadrul Complexului sportiv şi de agrement Wonderland, care va include alei pietonale, piste de biciclişti, amfiteatru, loc de joacă, teren sportiv şi corpuri de iluminat echipate cu panouri fotovoltaice.

Acest parc ar trebui să fie finalizat cel târziu în iulie 2021, iar valoarea proiectului se ridică la peste 5,56 milioane lei, din care 2% va fi contribuţia primăriei. Cel de-al doilea proiect se referă la crearea de spaţii verzi, pe o suprafaţă de 2.106 mp, în cartierul Subcetate, unde în ultimii 15 ani s-au construit mai multe blocuri prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, dar şi blocuri sociale. Spaţiile verzi vor fi dotate cu foişoare, mobilier urban şi grupuri sanitare, iar termenul de finalizare a proiectului este luna aprilie a anului viitor. Acest din urmă proiect are o valoare de 1,258 milioane lei, contribuţia municipalităţii fiind de circa 56.000 lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel