Bitcoin. Hackerii au furat 41 de milioane de dolari de pe o importantă platformă de tranzacţionare

Hackerii au furat bitcoini în valoare de aproape 41 de milioane de dolari pe una din cele mai mari platforme de tranzacţionare de criptomonede din lume, a anunţat miercuri proprietarul platformei, relatează dpa şi Reuters.

Potrivit lui Changpeng Zhao, fondatorul Binance, hackerii au recurs la o serie întreagă de 'tehnici, inclusiv phishing, virusuri şi alte atacuri', reuşind să sustragă cei 7.000 de bitcoini printr-o singură tranzacţie. 'Hackerii au avut suficientă răbdare să aştepte şi să execute acţiuni bine orchestrate, prin intermediul mai multor conturi aparent independente, în momentul optim', a subliniat el, precizând că intervenţia hoţilor a fost 'structurată aşa încât să eludeze controalele de securitate' ale platformei.

Zhao a menţionat că furtul a afectat doar aşa-zisul hot wallet al platformei - fişiere-portofel online -, reprezentând circa 2% din fonduri, dar toate depozitele şi retragerile vor rămâne blocate pentru verificări riguroase de securitate care vor dura circa o săptămână.

Pe parcursul anului trecut, hackerii au sustras criptomonede în valoare totală de aproape 1 miliard de dolari, potrivit companiei americane de securitate informatică CiptherTrace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel