Bitcoin şi Ether în revenire. Creştere de 27% de la minimul anului

Deputații UE susțin controale mai stricte asupra transferurilor criptografice, de la Pexels
Deputații UE susțin controale mai stricte asupra transferurilor criptografice, de la Pexels

Criptomonedele Bitcoin și Ether cunosc o revenire.

Publicitate

Bitcoin a atins sâmbătă cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni, extinzând creşterile puternice din sesiunea precedentă. Criptomonedele s-au bucurat de o revenire a apetitului pentru risc şi de o revenire a pieţelor bursiere.

Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns la 41.983 de dolari, marcând o creştere de 27% de la minimul anului de 32.950,72 dolari din 24 ianuarie, relatează Reuters.

Ether, moneda legată de reţeaua blockchain ethereum, a depăşit pragul de 3.000 de dolari pentru prima dată din 21 ianuarie.

Revenirea criptomonedelor a venit în paralel cu o revenire a acţiunilor americane, indicele Nasdaq, cu pondere mare în sectorul tehnologic, a încheiat săptămâna cu câştiguri, în pofida volatilităţii puternice generate de rezultatele financiare, inclusiv de creşterea Amazon şi de rezultatele dezamăgitoare ale Meta, proprietar al Facebook.

Aceste mişcări sincronizate au arătat modul în care Bitcoin a devenit mult mai mult un activ obişnuit ce se mişcă într-o manieră simulară cu alte active, potrivit Mediafax. 

VEZI ȘI: El Salvador respinge cererea FMI de a renunța la Bitcoin: E o problemă de suveranitate

Guvernul din El Salvador a respins luni o recomandare a Fondului Monetar Internațional de a renunța la Bitcoin ca mijloc legal de plată în țara din America Centrală (citește AICI).

Ministrul Trezoreriei, Alejandro Zelaya, a spus într-un mod furios că „nicio organizație internațională nu ne va obliga să facem nimic, absolut nimic”.

Zelaya a precizat la un post de televiziune local că Bitcoin este o problemă de „suveranitate”.

„Țările sunt națiuni suverane și iau decizii suverane cu privire la politicile publice”, a spus el.

FMI a recomandat ca El Salvador să dizolve fondul fiduciar de 150 de milioane de dolari pe care l-a creat când a declarat criptomoneda ca mijloc legal de plată. Agenția a invocat îngrijorări cu privire la volatilitatea prețurilor Bitcoin și posibilitatea ca infractorii să utilizeze criptomoneda. Citește continuarea articolului AICI.

VEZI ȘI: Un bărbat a aruncat la GUNOI 357 de milioane de dolari, în Bitcoin. Ce a urmat e ULUITOR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel