EXCLUSIV  Bitză, sfaturi pentru tinerii artiști care vor să aibă o carieră îndelungată / video

 Mihai Bitză la Oracolul Vedetelor
Mihai Bitză la Oracolul Vedetelor

La emisiunea „Oracolul Vedetelor”, de pe DC News și Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță -Toader, invitatul Bitză, unul dintre cei mai importanți artiști de pe scena hip-hopului românesc, a oferit câteva sfaturi tinerilor artiști care își doresc o carieră în muzică.

Considerat un pilon important în dezvoltarea hip-hopului românesc, Bitză a revenit recent pe scena rap-ului din România, după ce a locuit câțiva ani în Spania.

Care sunt atuurile sau talentele de ce are nevoie un artist atunci când ia în calcul o carieră de 25 de ani?

„În primul rând, să fie pregătiți de foarte multă muncă. Știu că toată lumea presupune că talentul contează. Da, e important talentul, dar întotdeauna cineva serios, cu o abordare mai de ansamblu va învinge în bătălia timpului. Deci seriozitatea și să fie pregătiți de multă muncă.

În al doilea rând, trebuie să încerce să învețe cât mai multe lucruri despre muzică, despre domeniul în care activează, adică nu-i de ajuns să faci doar versuri. Ar trebui să aibă cunoștințe despre un instrument muzical, despre mix master, despre cum se face un videoclip, să aibă cât mai multe informații despre cât mai multe aspecte care pot schimba în bine traiectoria muzicală.

În ceea ce privește feedback-ul și cât de mult place publicului piesa, e ceva ce nu poți să prevezi. Atât timp cât tu ai făcut toate eforturile și față în față cu tine știi că ai făcut tot ce ai putut mai bine pentru piese, nu contează cum primește publicul acea piesa.”, a spus Bitză.

Te-ai confruntat cu gânduri negative atunci când ai plecat pe acest drum?

„E foarte sănătos să-ți păstrezi mereu o doză de neîncredere în lucrurile pe care le știi și pe care le faci. Întotdeauna trebuie să te gândești de două ori: am făcut bine, ce ar merge îmbunătățit, cum o fac mai bine data viitoare. În afară de pretențiile personale de la tine și întrebările pe care trebuie să le ai, e foarte important să ai un anturaj care se pricepe la asta și care să-ți dea un feedback.", a spus Bitză.

„Ești genul de persoană care crede în destin sau crede că omul își face norocul cu mâna lui?

„În niciun caz partea de destin și că e scris în cartea cărților traiectoria vieții, e prea simplă această abordare. Cred că în fiecare moment putem măcar să încercăm să schimbăm traiectoria pe care suntem.”, a spus Bitză.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel