EXCLUSIV  Black Friday 2023. Predicția lui Adrian Negrescu pentru Vinerea Neagră

foto: Freepik
foto: Freepik

Adrian Negrescu, analist economic, a oferit sfaturi în ceea ce privește perioada de Black Friday.

"O să asistăm la un Black Friday cu frâna de mână trasă din punct de vedere financiar. Oamenii da, poate vor cumpăra, vom avea cifra de afaceri mai mare decât anul trecut pentru că au crescut prețurile, dar în materie de volum, de produse vândute, probabil o să asistăm la un recul față de anul trecut, pentru simplu motiv că prețurile tuturor produselor pe care le cumpărăm de obicei, de la televizoare, electrocasnice și zona de beauty, parfumuri, îmbrăcăminte, toate acestea s-au scumpit semnificativ față de anul trecut, iar românii nu prea mai au bani. Adică puterea de cumpărare a scăzut foarte mult, văd oarecum o temperare a fenomenului Black Friday în 2023.

În primul rând când te uiți la ofertă, te uiți mai întâi la site-ul care vinde acea ofertă, dacă este un site cunoscut, dacă oferă garanție și dacă specificațiile produsului pe care tu îl vezi sunt cele reale. Cum verifici acest lucru? Intrând pe comparatoarele de prețuri, căutând produsul respectiv și pe alte site-uri pe internet, văzând într-adevăr dacă ceea ce scrie în descriere este cu adevărat real. Mai mult decât atât, comparați întotdeauna când vreți să cumpărați de Black Friday pe mai multe site-uri, nu cumpărați doar după campania de promovare a site-ului pe care vă aflați în momentul de față.

Dacă scrie prețul de la 599 de lei la 199 de lei asta nu înseamnă că prețul a fost într-adevăr de 599 de lei cel real. Mare atenție la țepe, verificați site-urile de pe care cumpărați, există site-uri care se clonează de Black Friday, sunt site-uri fake care nu fac altceva decât să vă fure datele de pe carduri și apoi să vă fure banii din conturi. Dacă se poate, să vă uitați dacă produsul se află pe stoc pentru că sunt foarte multe cazuri în care magazinele scot la vânzare produse fără să aibă stocuri la acelea, practic își creează comenzile, iar produsele respective ajung la client după o lună, două luni cât fac ei importul din China sau de unde le achiziționează.

Gândiți-vă la oportunitate, la ce aveți nevoie într-adevăr în condițiile în care să nu uităm, intrăm în perioada de iarnă când cheltuielile cu utilitățile, facturile la energie, la gaze și cele de consum, vor fi o presiune mai mare pe cheltuielile noastre, gândiți-vă dacă există oportunitate în a cumpăra de Black Friday sau puteți amâna acele cheltuieli pentru anul viitor. Trebuie să fim cumpătați de Black Friday și să ne gândim la lucrurile care într-adevăr sunt relevante, care merită și care ne aduc un plus vieții în care trăim", a spus Adrian Negrescu, analist economic, pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel