Cea mai scumpă cafea din lume se fabrică acum în Triunghiul de Aur din Thailanda. Afacerea îi aparţine unui canadian de 44 de ani, Blake Dinkin, care produce aici cafea Black Ivory.
Noul sortiment de cafea este rezultat din boabele parţial digerate de stomacul elefanţilor. Procedura seamănă cu cea pentru fabricarea unui celebru sortiment de cafea, Kopi Luwak, rezultat după digestia civetelor.
Blake Dinkin spune că produsul lui este mai bun decât Kopi Luwak, pentru că elefanţii, spre deosebire de civete, sunt ierbivori. Asta înseamnă că în stomacul lor are loc procesul de fermentaţie, care este bun pentru cafea, pentru că o face mai puţin amăruie, devenind astfel unică.
Potrivit lui Dinkin, care este un consumator fidel al cafelei Black Ivory, aceasta are gust de fructe şi ciocolată. Este însă o cafea foarte slabă, fiind considerată chiar de creatorul ei ca o băutură aflată la graniţa între cafea şi ceai.
Iată cum se obţine această cafea: boabele Arabica, culese de pe anumite dealuri din nordul Thailandei, sunt amestecate cu fructe şi date elefanţilor pentru a fi mâncate. După aproximativ 3 zile ele sunt eliminate prin fecale şi culese, iar apoi spălate.
Desigur, este foarte dificil de găsit aceste boabe în fecale, prin urmare durează foarte mult timp până se obţine cantitatea necesară pentru a putea produce o ceşcuţă, acesta fiind şi unul din motivele pentru care este foarte scumpă.
De asemenea, procedeul de uscare şi prăjire al boabelor este mai ccomplex.
Deocamdată această cafea poate fi consumată doar în câteva hoteluri de 5 stele din Asia şi Orientul Mijlociu şi într-un singur local din Comfort, Texas, numit The Elephant Story, potrivit descopera.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu