Blackout în Ucraina. Toate companiile de curent vor opri alimentarea cu energie electrică

Sursă foto: Pexels (Nita)
Sursă foto: Pexels (Nita)

Pe parcursul întregii zile de miercuri vor fi întreruperi de curent în Ucraina, cu scopul de a ușura povara pentru rețeaua electrică extrem de avariată din cauza bombardamentelor Rusiei.

Întreruperi de curent vor avea loc în timpul întregii zile de miercuri în Ucraina, pentru a uşura povara pentru o reţea electrică puternic avariată de bombardamentele ruse, a anunţat marţi operatorul Ukrenergo, informează AFP.

"Pe 19 iunie, toate companiile regionale de distribuţie de electricitate vor pune în aplicare întreruperi de curent la anumite intervale orare pentru companii şi locuinţe private", a transmis marţi operatorul Ukrenergo, conform AFP, menționând faptul că aceste măsuri vor fi 24 de ore. Până acum, durau o perioadă de timp mai redusă.

Motivul restricțiilor



"Motivul (n.red. acestor restricţii) este o creştere anticipată a consumului, din cauza temperaturilor mai crescute", a precizat Ukrenergo. De asemenea, "infrastructurile critice" nu vor fi afectate de aceste întreruperi.

În primăvara anului 2024, numeroase centrale din Ucraina au fost distruse de atacuri masive cu drone și rachete rusești, cauzând penurii şi obligând capitala Kiev să raţionalizeze curentul şi să fie nevoită să importe electricitate de la vecinii săi din Europa.

Producția electrică din Ucraina a scăzut semnificativ



Săptămâna trecută, preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a spus faptul că aceste bombardamente ale Rusiei lui Putin au dus la scăderea de două ori a producţiei electrice ucrainene, începând cu această iarnă.

Kievul le-a cerut aliaţilor săi din Occident să îl ajute să reconstruiască reţeaua sa electrică, un proiect care are nevoie de mari investiţii şi să îi furnizeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a contracara atacurile Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel