PNL refuză scăderea pragului electoral, cerută de ministrul Justiției pentru favorizarea formațiunilor mici, care au apărut după relaxarea Legii partidelor. Vasile Blaga spune că Raluca Prună, ministrul tehnocrat al Justiției, are opțiuni în zona politică. Cel mai probabil, co-președintele PNL face aluzie la M 10, formațiunea condusă de Monica macovei. Raluca Prună a lucrat ca asistent la cabinetul europarlamentarului Monica Macovei.
Liberalii au cerut conducerii Parlamentului prelungirea mandatului Comisiei de cod electoral şi procedură de urgenţă. pentru legea cotelor de gen, dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora şi votul prin corespondenţă la prezidenţiale, a anunţat luni copreşedintele PNL Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.
În ceea ce priveşte scăderea pragului electoral pentru ca partidele mici să fie ajutate, aşa cum a solicitat ministrul Justiţiei, Raluca Prună, liderii PNL au respins această idee. 'O sfătuiesc pe doamna ministru să vorbească cu domnul prim-ministru, care ar fi calea mai scurtă de rezolvare a problemei. Ne-ar bucura pentru că atunci am avea argumente să introducem în ordonanţa de urgenţă mai multe prevederi. (...) Indiferent de numărul de membri care compun un partid nu poţi să creezi discriminări. Partidele politice participă într-o competiţie politică pe reguli fixe. Toate partidele funcţionează pe aceleaşi reguli', a spus Gorghiu.
La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a subliniat că liberalii nu sunt de acord cu scăderea pragului electoral. 'Doamna ministru văd că are opţiuni în zona politică, în sfârşit. Este prea la personal, nu suntem în campanie. Nu suntem de acord cu scăderea pragului electoral, din punctul meu de vedere. Orice temă de genul acesta este atât de importantă încât trebuie discutată în partid, în primul rând, şi pe urmă în Comisia de cod electoral. Cât ar trebui să fie pragul electoral - 3%?', a conchis Blaga.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu