Blat pufos de pizza. Rețeta simplă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă te-ai gândit să pregătești o pizza delicioasă pentru cei dragi și vrei ca blatul să iasă pufos, poți încerca această rețetă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 300 g făină
- 3 grame drojdie uscată (jumătate pliculeţ) sau 10 g drojdie proaspătă
- 30 ml ulei de măsline
- jumătate linguriţă rasă zahăr
- 200-220 ml apă călduţă
- 1 vârf de cuţit sare

Cum se prepară

Făina se cerne într-un vas, se adaugă drojdia uscată şi se amestecă în făină, apoi se adaugă zahărul şi sarea, apoi apa, cam 170 ml. Se frământă aluatul. Dacă făina mai cere, se mai adaugă apă. Depinde de gradul de umiditate al făinii şi de calitatea glutenului, potrivit pofta-buna.com. Se frământă adăugând puţin câte puţin uleiul, să iasă un aluat elastic, potrivit de tare, să se desprindă uşor de pe mână. Se face o bilă şi se crestează-n cruce cu un cuţit, apoi se acoperă şi se lasă la dospit. În felul acesta, aluatul va creşte frumos, fără să aibă bule prea mari de aer.

Când aluatul a crescut frumos, se întinde foaia după dimensiunea tăvii. Pentru a întinde foaia, folosește un fel de griș fin, nu făină. Acesta ajuta să se întindă foaia frumos şi să fie uşor crocantă la exterior, de maxim 0,5 cm. Dacă nu aveţi griș, puteţi folosi şi mălai. Tava se tapetează cu hârtie de copt sau se unge cu puţin ulei şi se tapetează cu făină. Se aşază aluatul în tavă, deasupra se pune sos, apoi se pune ce doriţi. Se lasă 15-20 de minute să crească, apoi se coace, la foc potrivit spre mare, la 200 - 220 de grade.

BONUS: Pizza Quattro Formaggi, făcută acasă: Rețeta

Ingrediente 

- blat de pizza
- sos de pizza
- 1 ceapă mică
- 100 g mozzarella
- 100 g gorgonzola
- 100 g grana padano/parmezan
- 200 g cașcaval afumat/emmentaler

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul. Sotează ceapa în puțin ulei cu sare. Adaugă și sosul de pizza, scrie retete.unica.ro. Pune blatul într-o tavă care nu lipește, întinde deasupra sosul de pizza.. Pune cubulețele de mozzarella (făcută mai mult decât ușor după rețeta de aici), rade cașcavalul afumat deasupra, parmezanul și, la final, împrăștie și gorgonzola. Stropește cu puțin ulei de măsline. Dă la cuptor timp de 25 de minute.

Vezi și: Pizza cu aluat de clătite. Cea mai simplă rețetă pentru weekend

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel