Pizza făcută acasă, cu tot ce dorești din frigider, este extrem de gustoasă pentru că fiecare o face după propriul gust și obiceiuri. Dacă-ți dorești și tu o pizza delicioasă, făcută la tine în bucătărie, iată cea mai simplă și gustoasă rețetă de blat subțire de pizza.
Pentru o pizza cât tava de cuptor, a nevoie de 400 g făină, 250 ml apă călduță, jumătate de linguriță de zahăr, 15 grame drojdie proaspătă, sau 4 grame uscată, 1 linguriță de sare, 2-3 linguri de ulei de măsline.
Amesteci drojdia, zahărul, apa călduță, adaugi ulei și jumătate din cantitatea de făină, adaugi sare și, treptat, restul de făină. Lași aluatul 30 de minute să crească, apoi îl întinzi, adaugi ingredientele preferate. Îl pui pe o foaie de copt, la cuptor.
Pizza e gata când marginile aluatului se desprind. Vei observa că se rumenesc puțin și se ridică. Atunci e numai bună de servit. Oprește cuptorul și mai lasă pizza maximum 5 minute în cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News