Curățenia în bucătărie este o preocupare zilnică a gospodinelor.
Blatul mesei de bucătărie atrage privirile prin strălucirea sa. Pentru ca să-l mențină mereu curat, gospodinele îl șterg cu un instrument special.
Pentru a face acest lucru, nu ai nevoie de detergenți speciali. În același timp, blatul nu poate fi curățat cu compuși abrazivi. Într-adevăr, într-un an suprafața își va pierde strălucirea și culoarea.
Pune un pahar cu vodcă în frigider peste noapte. Doar gospodinele iscusite fac asta
Gelurile obișnuite nu dau un rezultat bun, așa că angajații restaurantelor folosesc experiența și ingeniozitatea pentru a crea un remediu eficient.
Pentru a pregăti compoziția activă, utilizați un produs de curățat geamurile și un detergent de vase. Pentru fiecare 100 ml de produs, se adaugă o lingură de oțet (6%).
Ingredientele se amestecă, se toarnă într-o sticlă și se pulverizează pe blat. Lăsați 3-5 minute și apoi ștergeți cu o cârpă curată. Cu acest produs, puteți spăla nu doar blaturile, ci și fațadele și dulapurile bucătăriei.
Odată cu sezonul rece, nivelul de umiditate din casă crește, ceea ce poate provoca formarea mucegaiului, care este un pericol pentru sănătate.
De obicei, în perioadele mai reci ale anului, pentru a depăși această problemă, multe persoane folosesc dezumidificatoare, care reduc parțial nivelul de umiditate din încăperi.
În realitate, pentru a combate umiditatea poți adopta și un alt remediu, mult mai ieftin și mai rapid. Tot ce trebuie să faci este să obții ai două ingrediente, cu care vei elimina complet umiditatea din casa ta. Află cum să o faci acum!
Dacă faceți acest lucru, toată murdăria va ieși imediat din mașina de spălat. O metodă eficientă!
Pentru a combate umiditatea din casa, îți recomandăm să faci un altfel de dezumidificator. Tot ce trebuie să faci este să iei două ingrediente: 500 grame de sare grunjoasă de bucătărie și 2 plicuri de ceai aromat.
Pentru început, taie pătrate de dimensiuni medii dintr-o pungă de plastic. Ulterior, ia două borcane de sticlă și toarnă înăuntru câte 250 grame de de sare și câte un pliculeț de ceai. Poți adăuga și câteva picături de ulei esențial dacă dorești.
Petele galbene de pe obiectele sanitare vor dispărea fără urmă: ai nevoie de un produs din cămară
În acest moment, acoperă borcanele cu pătratele de pungă și fixează-le cu bandă elastică. Lasă deoparte borcanele cel puțin 3 zile. Nu uita să agiți periodic borcanele. Dacă preferi, în loc de pungi de plastic, poți folosi și bucăți de pânză pentru a închide borcanele. Iată cum, în doar câțiva pași ai creat un dezumidificator ieftin pentru casa ta.
Unde se pun borcanele
Pentru a contracara mai bine umiditate, poți așeza borcanele în diverse zone din casă pentru rezultat optim. De exemplu, le poți pune în baie, deoarece este una dintre camerele din casă în care este mai probabil apare umiditatea.
Le poți amplasa și în alte încăperi ale casei, precum bucătărie, sufragerie sau dormitoare. Pe lângă faptul că sunt un remediu excelent împotriva umidității, sunt utile și pentru parfumarea încăperilor și combaterea mirosurilor neplăcute.
Pune frunze de dafin în frigider. Iată de ce trebuie să o faci
Te sfătuim să așezi borcanele și în fața ferestrelor, mai ales seara. Borcanele rezistente la umezeală sunt perfecte și pentru hainele ude. Le poți pune lângă rufele spălate pentru a le usca mai bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu