EXCLUSIV  "Blestemul" de care încearcă PSD să scape prin desemnarea lui Marcel Ciolacu drept candidat la prezidențiale. Radu Oprea: E momentul!

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a făcut mai multe declarații de la Congresul PSD.

Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a vorbit la Congresul PSD despre discursul lui Marcel Ciolacu, reales în funcţia de preşedinte al partidului şi, totodată, validat pentru candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. 

"Ca ministru al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului m-am uitat la discursul economic, care este unul foarte puternic. Se vorbește despre industrializarea României, lucru care a început deja. Vă aduc aminte că deja INESTALIM-ul Construct Plus, industria prelucrătoare, sunt direcții strategice care au astăzi scheme de ajutor de stat la dispoziție, pe programe multianuale, care au început anul acesta și vor continua și în anii viitori. Ne uităm la industria românească, la economia românească, la potențialul major pe care îl avem în această zonă dacă știm să fructificăm oportunitățile, gazul din Marea Neagră, care trebuie să primească o valoare adăugată. Avem o industrie veche de petrol și gaze care ne permite să înmagazinăm carbonul, ceea ce înseamnă un avantaj competitiv pentru România unic în Europa. Asta ne individualizează și atunci avem nevoie de un președinte, de un guvern, care să știe să vorbească despre aceste oportunități ale României. Toate acestea le-ați ascultat astăzi în discursul lui Marcel Ciolacu.

Eu cred că Marcel Ciolacu, în calitate de președinte, va ști în Consiliul Europei să vorbească despre oportunitățile pe care le are România, să fie partener, așa cum ne-a arătat deja că reușește: Olaf Scholz, Pedro Sánchez, vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste, intrarea în Schengen, sigur, deocamdată cu partea de aerian și de naval, dar urmează până la sfârșitul anului și partea de terestru, aderarea noastră la OCDE deja face progrese foarte rapide - sunt doar câteva dintre lucrurile pe care ni le-am propus în guvern și ni le-am propus în programul de guvernare social-democrat. Se întâmplă și ele trebuie să se întâmple într-un ritm și mai alert, acesta al investițiilor în economia românească, așa cum a spus Marcel Ciolacu, în următorii ani", a declarat Radu Oprea la Congresul PSD.

Radu Oprea: E momentul să avem un președinte social-democrat

"Credeți că se rupe acest blestem împotriva PSD-ului în privința Cotroceniului, după 20 de ani?", l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Radu Oprea.

"E momentul să avem un președinte social-democrat. Ați văzut că întotdeauna atunci când este un moment de criză ne întoarcem către stat, ne întoarcem către guvernanți, ne întoarcem către efortul pe care trebuie să îl facem din bugetul de stat pentru a sprijini antreprenorii, pentru a sprijini categoriile sociale vulnerabile - lucrurile acestea le face PSD dintotdeauna și atunci înseamnă că este un moment al PSD-ului pentru că noi am venit întotdeauna cu aceste măsuri echilibrate în economie de a sprijini antreprenorii pentru a avea această plus valoare și vă aduc aminte de cifra din bugetul de investiții 8%, nu prea s-a întâmplat în România ultimilor 20 de ani dacă vreți, cu guvernări și președinți de dreapta. Este un moment al social-democraților", a mai declarat Radu Oprea.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel