Blinken avertizează: Iranul furnizează rachete balistice Rusiei, noi sancțiuni în drum

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a promis „noi sancțiuni împotriva Iranului”, avertizând că securitatea europeană este în pericol.

Iranul a furnizat rachete balistice Rusiei, ca parte a escaladării conflictului din Ucraina, a declarat marți secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, promițând noi sancțiuni din partea SUA împotriva Teheranului, scrie Politico.

În timpul unei vizite la Londra, Blinken a afirmat: „Rusia a primit acum livrări de rachete balistice și este probabil să le folosească în câteva săptămâni în Ucraina, împotriva ucrainenilor”.

El a adăugat: „Furnizarea de rachete iraniene permite Rusiei să folosească mai mult din arsenalul său pentru ținte aflate la distanțe mai mari de linia frontului, în timp ce noile rachete primite din Iran vor fi folosite pentru ținte mai apropiate”.

„Această dezvoltare și cooperarea tot mai strânsă între Rusia și Iran amenință securitatea europeană”, a avertizat Blinken.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul de externe britanic, David Lammy, șeful diplomației americane a declarat: „Am avertizat Iranul în mod privat că acest pas ar constitui o escaladare dramatică”.

Blinken a promis că SUA „vor anunța noi sancțiuni împotriva Iranului mai târziu astăzi, inclusiv măsuri suplimentare împotriva Iran Air”, o companie aeriană majoră din Iran și o pârghie de presiune economică. „Ne așteptăm ca aliații și partenerii să anunțe propriile măsuri noi împotriva Iranului”, a adăugat el.

Cei doi oficiali au confirmat că vor face o vizită comună la Kiev mai târziu în această săptămână, într-un moment pe care l-au descris drept „critic” pentru Ucraina. Cu toate acestea, ei au evitat să se angajeze public în privința furnizării de capacități pe termen lung pentru Ucraina în lupta sa împotriva invaziei rusești, dar au semnalat deschiderea pentru discuții suplimentare pe acest subiect.

„Unul dintre scopurile călătoriei pe care o vom face împreună este de a asculta direct de la liderii ucraineni, inclusiv președintele Zelenski, despre modul în care văd ei nevoile lor în acest moment, spre ce obiective – și ce putem face pentru a susține aceste nevoi”, a spus Blinken.

Blinken se află la Londra într-un moment în care cele două țări au convenit să deschidă un nou „dialog strategic” SUA-Marea Britanie. El se va întâlni cu noul prim-ministru laburist, Keir Starmer, mai târziu.

Starmer va călători la Washington D.C. în această săptămână, unde se va întâlni cu Joe Biden. Totuși, nu este de așteptat să aibă discuții cu niciunul dintre candidații la președinția SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel