Blinken avertizează Israelul: Civilii nu ar trebui folosiți drept ținte / SUA au sute de cetățeni în Fâșia Gaza

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Secretarul american de stat, Anthony Blinken, a declarat că civilii nu ar trebui să fie utilizați ca ținte militare, scrie Reuters.

„Civilii nu ar trebui să fie utilizați în niciun fel ca ținte în operațiuni militare, ei nu sunt ținta operațiunilor Israelului”, a declarat Blinken, în timpul unei noi conferințe din cadrul vizitei în Israel.

Israel a promis să se răzbune în urma celui mai grav atac asupra civillilor evrei din istoria sa, atunci când sute de luptători Hamas au trecut de gardul de frontieră și au luat cu asalt orașele israeliene, sâmbătă.

Escaladarea conflictului este cea mai gravă din regiune în ani de zile.

Blinken a subliniat că Israelul are obligația de a se apăra astfel încât un astfel de atac transfrontalier să nu se mai repete și a discutat cu Netanyahu despre modul în care pot face acest lucru.

"Democrațiile ne deosebesc de teroriști prin faptul că ne străduim să ne conformăm unor standarde diferite, chiar și atunci când este dificil", a explicat el. "De aceea este atât de important să luăm toate măsurile posibile pentru a evita vătămarea civililor."

Blinken a mai menționat că pe măsură ce nevoile de apărare ale Israelului se schimbă, Washington va lucra cu Congresul pentru a se asigura că acestea sunt satisfăcute.

Israelul a declarat că nu va ridica blocada umanitară asupra Fâșiei Gaza până când toți ostaticii vor fi eliberați.

Un oficial superior din Departamentul de Stat, vorbind sub protecția anonimatului, a declarat că Washingtonul depune eforturi pentru a promova discuții cu privire la furnizarea unei căi sigure pentru civili, inclusiv pentru cei aproximativ 500-600 de palestinieni americani rezidenți în Gaza.

Pentru Washington, gestionarea conflictului reprezintă o prioritate de top, iar Blinken a discutat cu aliații regionali, care au dialoguri cu Iran și grupurile susținute de Iran, pentru a-i îndemna să influențeze Teheranul să se abțină.

"Ne străduim să demonstrăm că suntem hotărâți să împiedicăm alte părți să se implice în acest conflict", a afirmat oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel