Blinken îl apără pe Biden, declarând că a restabilit încrederea globală în conducerea SUA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a răspuns luni criticilor la adresa performanței președintelui Joe Biden în dezbaterea de săptămâna trecută, afirmând că politicile sale din ultimii 3 ani și jumătate au sporit încrederea în conducerea americană la nivel mondial, potrivit Reuters.

Cu mass-media globală exprimând îngrijorări față de performanța lui Biden în dezbaterea cu Donald Trump, Blinken a fost întrebat la un eveniment al Institutului Brookings ce ar trebui să știe „prietenii și dușmanii” din întreaga lume despre conducerea SUA sub Biden. Blinken a spus că oamenii din întreaga lume se uită la ceea ce a făcut Biden de când a preluat funcția, nu doar la o noapte (de dezbatere n. red), și că apreciază politicile sale.

„Au văzut un președinte care a reinvestit în America, a reinvestit în lume, a reinvestit în aceste alianțe, în aceste parteneriate în moduri pe care le caută și le doresc,” a spus Blinken.

Mulți americani și-au exprimat dezamăgirea față de ambii candidați după dezbaterea de 90 de minute de joi de pe CNN. Biden, titularul democrat în vârstă de 81 de ani, cu vocea răgușită din cauza unei răceli, s-a împiedicat la unele răspunsuri și s-a întrerupt în altele. Republicanul Trump, în vârstă de 78 de ani, a repetat o serie de afirmații scandaloase care au fost dovedite false de multe ori, inclusiv afirmații că a câștigat de fapt alegerile din 2020, dar Biden nu le-a combătut.

A fost prima dată, de joi, când Blinken, principalul diplomat american și un consilier de lungă durată al lui Biden, a fost întrebat despre dezbatere. El a subliniat performanța lui Biden în funcție.

"Dacă te uiți la sondajele din întreaga lume, pentru ceea ce valorează ele, vezi din nou și din nou și din nou că încrederea în conducerea americană a crescut dramatic în ultimii 3 ani și jumătate,” a spus el.

"Asta nu se întâmplă doar așa... Este produsul politicilor pe care le urmărim, este produsul angajamentului nostru. Și îl văd pe președintele Biden conducând în toate aceste domenii diferite și în moduri care aduc oamenii împreună și se concentrează în același mod pe provocările pe care le avem înainte și care sunt comune pentru atât de multe alte țări.”, a mai spus Blinken.

Susținătorii lui Biden speraseră că dezbaterea va risipi îngrijorările că este prea bătrân pentru un alt mandat, dar în schimb a alimentat preocupările. Unii democrați au cerut ca Biden să se retragă din cursă.

Performanța lui Biden a ridicat semnale de alarmă în mass-media globală. Ziarul francez Le Monde l-a comparat pe Biden cu o epavă. Ziarul britanic de stânga Daily Mirror a numit performanța sa un „coșmar plin de gafe.” Sydney Morning Herald a spus „Monstrul Trump l-a învins pe Biden. Democrații nu pot câștiga cu Joe.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel