Blinken, întrerupt de protestatarii anti-război prezenți în Senatul SUA. Și-au vopsit mâinile în culoare roșie și au scandat pentru încetarea focului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Protestatarii care cereau un armistițiu în Gaza au întrerupt audierea din Senat a Secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, marți.

Mai multe persoane au scandat, în mod repetat: "Încetați focul acum!". Secretarul Blinken și Secretarul Apărării al SUA, Lloyd Austin, depuneau mărturie cu privire la cererea de finanțare pentru securitate națională, în valoare de 106 miliarde de dolari, a Casei Albe, scrie BBC.

Aceasta include 14,3 miliarde de dolari pentru a sprijini eforturile militare ale Israelului împotriva organizației Hamas.

Protestatarii s-au ridicat unul câte unul și au așteptat ca Blinken să-și înceapă discursul, înainte de a striga din nou. Secretarul de Stat a făcut o pauză, iar parlamentarii au fost nevoiți să suspende audierea de mai multe ori.

Poliția Capitoliului a escortat rapid demonstranții din sală. Poliția a declarat că 12 persoane au fost arestate pentru protest ilegal în interiorul clădirii Senatului Dirksen.

Unii dintre cei care au întrerupt ședința erau afiliați cu grupul anti-război CODEPINK, care a cerut, de asemenea, SUA să înceteze să trimită arme în Ucraina.

Blinken a ripostat: „Toți suntem angajați în protejarea vieților civililor”

Mulți protestatari purtau roz și țineau pancarte cu mesajul "Nu asedierei Gaza," cerând SUA să înceteze să trimită fonduri către Israel.

CODEPINK a confirmat că unii dintre membrii săi au fost arestați. Unii își vopsiseră mâinile în roșu "pentru a simboliza sângele," a declarat grupul.

Blinken a făcut referire la "pasiunile exprimate în această sală" la sfârșitul declarației sale.

"Toți suntem angajați în protejarea vieților civililor. Toți cunoaștem suferința care are loc în timp ce vorbim, toți suntem hotărâți să vedem că aceasta ia sfârșit," a spus el.

Cu toate acestea, a adăugat că este imperativ ca SUA să-și susțină aliații săi.

Blinken și Austin fac lobby pentru a obține sprijinul legislatorilor pentru pachetul de securitate națională al președintelui Joe Biden, care include, de asemenea:

- 61,4 miliarde de dolari pentru apărarea Ucrainei;
- 9,2 miliarde de dolari pentru asistență umanitară;
- 2 miliarde de dolari pentru securitatea Indo-Pacificului;
- 10,9 miliarde de dolari pentru securitatea frontierei sudice și problemele legate de migrație.

Pe măsură ce sprijinul pentru Ucraina a scăzut printre alegătorii conservatori, republicanii din Congres au afirmat din ce în ce mai mult că vor să ia în considerare Israelul ca o cerere de finanțare separată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel