Blinken: Izolarea Iranului constă în garantarea accesului de către Israel în Palestina - Reuters

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Blinken susține că izolarea politică a Iranului constă în colaborarea Israelului cu regiunea, dar și prin creearea unei garanții de acces în statul palestinian. Diplomatul american se teme ca Cisiordania să nu „răbufnească”.

Colaborarea Israelului cu întreaga regiune și garantarea accesului către statul palestinian este cea mai bună modalitate de a izola Iranul, a declarat joi Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken.

Blinken a vorbit înainte de a se urca în avion, părăsind Cairo, unde s-a întâlnit cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi.

Diplomatul de rang înalt a adăugat că SUA se concentrează pe asigurarea faptului că Cisiordania nu va răbufni.

Israel va trebui să se apere în fața acuzațiilor de genocid la Curtea Mondială
https://www.dcnews.ro/israel-va-trebui-sa-se-apere-in-fata-acuzatiilor-de-genocid-la-curtea-mondiala_944781.html

În urmă cu puțin timp, un  comunicat al casei regale de la Amman arată că suveranul haşemit a subliniat, cu ocazia întrevederii cu şeful diplomaţiei Statelor Unite, şi necesitatea de a pune capăt "crizei umanitare tragice din Fâşia Gaza". Regele a reafirmat că în regiune nu va exista pace şi stabilitate fără "o soluţionare justă a problemei palestiniene", pe baza "soluţiei cu două state, palestinian şi israelian", notează Agerpres.

Abdullah al II-lea a reamintit şi că Iordania "respinge total" strămutarea forţată a palestinienilor" şi încercările de separare a Fâşiei Gaza de Cisiordania - teritorii care trebuie să revină unui viitor stat palestinian.

Turul diplomatic al lui Blinken în regiune se întâmplă pe fondul acuzațiilor făcute de Africa de Sud la Curtea Mondială la adresa Israelului. Acestea se referă la fapte de genocid, aspru puse la zid de numeroase tratate internaționale.

De asemenea, un astfel de proces, care va avea loc în perioada următoare, ar putea duce la sistarea luptelor timp de ani de zile până la soluționare. Această eventuală oportunitate ar putea oferi șansa organizațiilor internaționale de a intra în Gaza cu ajutor umanitar. 

Accident tragic în Cisiordania. Poliția israeliană a omorât o fetiță de 3 ani în timp ce trăgea asupra unui vehicul la un post de control - VIDEO
https://www.dcnews.ro/accident-tragic-in-cisiordania-politia-israeliana-a-omorat-o-fetita-de-3-ani-in-timp-ce-tragea-asupra-unui-vehicul-la-post-de-control-video_944329.html#google_vignette

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel