Blinken merge cu o nouă agendă în Israel. Discuții cruciale despre "calea ce trebuie urmată"

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Blinken va discuta despre "calea de urmat" în Gaza în timp ce se întâlnește cu liderii israelieni

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, va discuta despre "calea de urmat" în conflictul din Gaza al Israelului în timp ce se întâlnește cu liderii, inclusiv cu premierul Benjamin Netanyahu, marți, după ce a vizitat vecinii arabi ai Israelului.

În discursul susținut alături de președintele israelian Isaac Herzog înaintea întâlnirii lor de marți dimineața, Blinken a spus că va împărtăși ceea ce a auzit de la țările din regiune în timpul unei întâlniri cu guvernul Israelului.

Acesta va include discuțiile purtate cu vecinii Israelului în ședința cu cabinetul de război format în urma atacurilor din 7 octombrie ale militanților palestinieni Hamas, atacuri în urma cărora Israelul afirmă că au fost ucise 1.200 de persoane.

Israelul a lansat un asalt aerian și terestru asupra enclavei Gaza ca răspuns, care a dus la moartea a peste 23.000 de palestinieni, conform Ministerului Sănătății din Gaza.

"Sunt multe aspecte de discutat, în special despre direcția pe care ar trebui să o luăm", a spus Blinken, care a vizitat Iordania, Qatar, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită, precum și Turcia și Grecia, începând cu ziua de sâmbătă.

Pe lângă încercarea de a reduce tensiunile regionale, principalul diplomat al SUA a discutat și despre planurile pentru viitoarea guvernare a Gazei, care ar putea implica vecinii musulmani ai Israelului.

Blinken a declarat luni, înainte de a merge în Israel, că statele din regiune doresc integrarea cu Israelul, dar numai dacă planurile de normalizare a relațiilor includ o "abordare practică" către un viitor stat palestinian.

Blinken se va întâlni și cu familiile ostaticilor luați de Hamas și va discuta despre "eforturile constante" de a-i aduce înapoi, a spus el marți.

Israelul afirmă că din cele aproximativ 240 de persoane capturate pe 7 octombrie, 132 sunt încă ținute în Gaza și 25 dintre ele au murit în captivitate.

Herzog a mulțumit Washingtonului pentru sprijinul acordat Israelului și a condamnat cazul de genocid al Africii de Sud împotriva Israelului la Curtea Internațională de Justiție.

SUA au numit cazul neproductiv și au declarat că nu au observat acte de genocid în Gaza, notează Reuters.

Blinken avertizează că aprovizionarea cu alimente în Gaza se înrăutățeşte
https://www.dcnews.ro/blinken-avertizeaza-ca-aprovizionarea-cu-alimente-in-gaza-se-inrautateste_944318.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel