Blinken va merge în Israel, în cadrul primei vizite a unui oficial occidental după atacul Hamas

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, intenționează să sosească în Israel, joi, pentru a se întâlni cu înalți lideri israelieni, a declarat marți un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, la un briefing de presă, transmite Reuters.

Anunțul vine la o oră după ce președintele american, Joe Biden, a susținut o conferință de presă pe marginea acesui subiect.

„Sunt momente în această viață când răul absolut acaparează această lume. Poporul din Israel a trecut printr-un astfel de moment în acest weekend. Mâinile însângerate ale organizației teroriste Hamas... unicul scop al acestora este să ucidă evreii. Este un act cu adevărat diabolic. Peste 1000 de civili au fost măcelăriți în Israel, printre ei cel puțin 14 cetățeni americani au fost uciși. Părinții și-au folosit propriile trupuri în încercarea de a-și proteja copiii”, a declarat Joe Biden.

„Nu există justificare pentru terorism! Nu există scuză! Hamas nu sprijină drepturile palestinienilor pentru demnitate și auto-determinare. Ei operează doar cu scopul de a anihila statul Israel prin uciderea poporului evreu. Ei folosesc palestinienii drept scuturi umane. Hamas nu oferă nimic altceva în afară de teroare și vărsare de sânge fără a se interesa cine va plăti prețul”, a mai declarat președintele american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel