Blocuri periculoase. Dr. Ing. Lucian Melinceanu spune cum și-a convins un prieten să renunțe la cumpărarea unui apartament

bloc
bloc

Dr. Ing. Lucian Melinceanu, preşedintele Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri din România, a venit cu informații extrem de importante privind blocurile în care locuim.

Dr. Ing. Lucian Melinceanu a spus că atunci când cumpărăm un apartament, ar trebui să cerem cartea tehnică, dar puțini români fac acest lucru. Ne încântăm la prețurile mici, dar putem achiziționa o bombă în care ne riscăm viața.

„Am un prieten foarte bun care voia să cumpere un apartament, iar eu tot insistam: ai văzut cartea tehnică? Și nu reușeam să-l conving. Până la urmă, i-am dat următorul exemplu: tu ai cumpăra o mașină dacă nu are carte tehnică? El nu ar fi cumpărat o mașină dacă nu avea carte tehnică, dar ar fi luat un apartament, la preț de chilipir, fără să-i vadă cartea tehnică”, a spus Lucian Melinceanu, inginer şi preşedintele Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri din România.

„De asemenea, un alt lucru important: ne gândim, tot timpul, unde ne adăpostim în caz de cutremur. În mod normal, ar trebui să ne adăpostim lângă cel mai important punct de rezistență din casă. Când spun această frază, toți zic: păi și de unde știu eu unde e ăla? Ar trebui încet-încet să ne educăm și să știm fiecare, la noi acasă, care este cel mai sigur loc, cel mai puternic stâlp, cel mai puternic perete. Trebuie să realizăm că povestea cu statul sub grindă sau sub tocul ușii este o poveste de la 1960”, a spus Dr. Ing. Lucian Melinceanu, preşedintele Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri din România.

”Adăpostirea sub grindă este valabilă pentru planșeele de lemn și nu se mai potrivește în ziua de astăzi”, a mai spus specialistul.

„La un moment dat, în 2019, un ziar a titrat: Peste 2500 de clădiri se vor clătina în cazul unui cutremur în București. Mă bucur! De-asta le proiectăm: să se clatine! Să disipe energie, să consume energie”, a adăugat Dr. Ing. Lucian Melinceanu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii „45 de ani de la cutremurul din 1977 – Lecţii învăţate?”

Academia Oamenilor de Știință din  România împreună cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului-Măgurele a organizat dezbaterea online: „45 de ani de la cutremurul din 1977 – Lecţii învăţate?”

 

Cu acest prilej, a fost lansat și mini-documentarul „Cutremurul vrâncean din 4 martie 1977”, precum și aplicaţia „Riscul seismic al Bucureștiului”.

Youtube video image

VEZI ȘI: EXCLUSIV  45 ani de la cutremurul din 1977. Scenariu apocaliptic în caz de seism de 8 grade: Ce s-ar întâmpla în București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel