BNR lansează moneda de 10 lei

BNR
BNR

Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 17 ianuarie 2011, o monedă din argint, dedicată aniversării a 90 de ani de la înfiinţarea Institutului Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială „General doctor aviator Victor Anastasiu“, potrivit unui comunicat BNR.

Valoare nominală a monedei este 10 lei, diametrul de 37 milimetri, greutatea de 31,104 grame iar marginea zimţată. Tirajul acestei emisiuni numismatice va fi de 500 bucăţi, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint de 265 lei.

Aversul prezintă o imagine reprezentându-l pe medicul aviator locotenent Victor Anastasiu, întemeietorul Centrului Medical Aeronautic, măsurând tensiunea arterială a unui candidat la şcoala de pilotaj. Deasupra imaginii, de sus în jos, inscripţia în arc de cerc „ROMÂNIA“, stema României şi valoarea nominală a monedei ,,10 Lei“.

Reversul prezintă stema Institutului Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială înconjurată de inscripţia semicirculară pe trei rânduri 'Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi spaţială ”Gl. Dr. Av. Victor Anastasiu”, o reprezentare a eroului mitologic Icar şi inscripţia în arc de cerc ”1920 - 2010”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză şi franceză, informează Agerpres

Broşurile includ şi certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Monedele din argint din emisiunea numismatică ,,Aniversarea a 90 de ani de la înfiinţarea Institutului Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială General doctor aviator Victor Anastasiu' au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel