Boabe de orez de 7400 de ani, descoperie în China

 O nouă descoperire arheologică realizată în centrul Chinei demonstrează că orezul era deja consumat de locuitorii care trăiau în această zonă în urmă cu peste 7.000 de ani, informează luni Xinhua. 

Trei boabe carbonizate de orez au fost identificate în situl arheologic Gaomiao din regiunea Hongjiang situată în provincia centrală chineză Hunan. Acestea au fost descoperite într-un strat de arcoză având o vechime de circa 7.400 de ani, a anunţat He Gang, om de ştiinţă în cadrul Institutului de Arheologie din Hunan. 

Orezul a devenit o sursă principală de alimente pentru locuitorii din zonă. Credem că aceasta este cea mai veche rămăşiţă culturală de orez găsită în vestul Hunan, a spus el. 

Situl, descoperit în urmă cu 30 de ani 

Situl arheologic Gaomiao a fost descoperit în 1986. Trei săpături arheologice au fost desfăşurate în acest loc în 1991, 2004 şi 2005. 

O cantitate importantă de cochilii de melci de apă dulce, scoici, oase aparţinând câtorva zeci de animale precum căprioare, porci, vaci, urşi, elefanţi şi rinoceri au fost descoperite în acest loc, alături de cele mai vechi relicve din China de ceramică albă decoarată cu modele de pasăre phoenix şi stele cu opt colţuri, precizează sursa citată de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel