Organizația Mondială a Sănătății a bifat încă o boală care ne expune total în fața COVID-19. Care este aceasta și ce spun specialiștii.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), astmul se află pe lista principalelor boli care fac pacienții vulnerabili în caz de infecție cu coronavirus.
„Pacienții sunt alergici, la – noi numim iarbă de gazon, adică toate plantele cu spic fie necultivate fie cultivate – pe acestea le numim cereale. Acestea determină alergii când oamenii văd teiul înflorit ori plopul că zboară. Acestea se pot testa și se pot dovedi iar pacienții nu trbuie să taie plopul și nici teiul ci mai curând iarba, să nu ajungă la nivel de polen pentru că expunerea la acestă iarbă îi va determina să aibă simptome și de nas și de ochi și de tuse", spune Monica Schifirnet, medic primar alergolog, citează știrileprotv.ro.
„Nu știu că au astm și nu se tratează, iar în timp inflamatia poate progresa și apar crizele. Asmul alergic se diagnostichează cu ajutorul investigației funcționale numită spirometrie. Aparatul măsoară cât aer inspirați și expirați. În acest moment însă, o spirometrie e riscantă și pentru medic și pentru pacient, dacă ar fi realizată într-un cabinet medical. De aceea, dacă sunteți alergici, există spirometre care se conectează la telefonul mobil. Iar rezultatele le trimiteți prin mail medicului.
Realizează măsurători destul de importante și se pot sesiza modificări care indică un astm incipient pentru că pacintul poate să nu aibă crize clare, ci o tușe, o respirație ușor îngreunată, nimic specific, dar foarte frecvent cei cu rinită au și astm. Trebuie să avem mereu în vedere acest lucru să-I investigăm și să-I monitorizăm și să tratăm și asmul pentru că dacă tratăm doar rinita progresează la nivelul bronșiilor", avertizează Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog, informează aceeași sursă.
O persoană alergică la polen trebuie să aibă în casă un purificator de aer, iar afară să nu plece fără mască.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News