Boală David Sassoli. De ce a murit preşedintele Parlamentului European: Nu alimentați controverse!

David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 65 de ani. Sassoli a murit la spitalul din oraşul italian Aviano. Acesta a fost supus unor teste și investigații medicale, în contextul în care s-a confruntat cu o recidivă a infectării cu Legionella, o bacterie ce provoacă o fomă gravă de pneumonie.

Luni, Parlamentul European a confirmat că David Sassoli a fost internat pe 26 decembrie, „din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar”.

În septembrie 2021, David Sassoli a fost internat într-un spital din Strasbourg, din cauza unei forme severe de pneumonie pe care a făcut-o în urma infectării cu bacteria legionella. Timp de două luni, David Sassoli nu şi-a putut îndeplini atribuţiile. Afecțiunea provocată de legionella, cunoscută drept boala legionarilor, este o formă de pneumonie, care este cauzată de inhalarea picăturilor de apă care conțin bacteria. Aceasta se găsește, de obicei, în medii cu apă dulce, cum ar fi lacurile, dar se poate răspândi și prin turnuri de răcire, căzi cu hidromasaj sau fântâni decorative. Vârstnicii și fumătorii sunt categoriile de persoane cele mai expuse la riscul de îmbolnăvire.

În septembrie anul trecut, Sassoli a petrecut mai bine de două luni de recuperare în ţara sa natală şi revenise recent la activitatea politică, când, pe 26 decembrie, a fost din nou internat pentru „complicaţii grave în urma unei disfuncţii a sistemului imunitar”, aminteşte EFE. Acest lucru a fost făcut public abia luni, două săptămâni mai târziu, când purtătorul său de cuvânt a anunţat anularea tuturor evenimentelor sale publice.

Despre prima internare din luna septembrie, Sassoli spunea: „Am avut febră foarte mare și am fost spitalizat la Strasbourg. M-am întors apoi în Italia, pentru a mă recupera, însă, din păcate, boala a revenit”. 

Ce este boala legionarilor?


Boala legionarilor este o formă severă de pneumonie (infecție la nivelul plămânilor) cauzată de bacteria Legionella. Nu toate persoanele expuse la Legionella dezvoltă boala. Simptomele debutează în general între a doua și a zecea zi de la infectare, însă, în cazuri rare, pot trece și trei săptămâni până la apariția lor.

Printre primele simptome se numără, de obicei, febra, frisoanele, durerile de cap și durerile musculare, urmate de o tuse seacă și de dificultăți de respirație care pot avansa rapid spre pneumonie severă. În jur de o treime din pacienți au și diaree sau vomă. Majoritatea pacienților trebuie să fie spitalizați și tratați cu antibiotice adecvate. Pentru diagnosticare trebuie realizate teste de laborator specifice. 

Mesaj după decesul lui David Sassoli: Nu alimentați controverse, prejudecăți, bârfe

Marți dimineață, pe contul de Facebook al lui David Sassoli a fost postat următorul mesaj: „Se poate trăi și muri în atât de multe feluri. David Sassoli a luptat și a muncit până în ultimul moment, participând activ la cauza binelui comun, cu pasiune și curiozitate, în ciuda stării de sănătate din ce în ce mai precare. Pentru Președintele Parlamentului European, pentru politicianul Sassoli, pentru omul David, valorile de referință au fost foarte ferm stabilite la baza fiecărei acțiuni, a fiecărui comportament, a fiecărei alegeri: loialitate, coerență, educație, respect. În acest moment trist pentru mulți, forța învățăturilor sale rămâne intactă: niciodată să nu vă prefaceți, să nu alimentați controverse, prejudecăți, bârfe. Principii pe cât de simple, pe atât de obligatorii, de la care nu trebuie să deviem. Chiar și când, recent, în fața gravelor sale probleme de sănătate, pe Internet se răspândeau răutăți chiar și în acel moment alegerea de a nu răspunde i se părea singura posibilă. (...) Cu David Sassoli, Europa și Italia pierd un om care credea în politică în sensul ei cel mai nobil.”

Iohannis, mesaj de condoleanțe după moartea lui David Sassoli

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți un mesaj de condoleanțe după decesul preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli.

„Profund întristat de moartea lui David Sassoli. A fost prietenul României și un lider care a luptat pentru valorile și principiile europene. Moștenirea sa europeană va dăinui. Gândurile mele sunt îndreptate către familia lui”, a scris Iohannis pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel