Klaus Iohannis se află, astăzi, sub mare presiune, în urma faptului că principalii pioni de pe scena politică, PSD și PNL, nu s-au pus de acord nici pe buget, nici pe justiție.
'Klaus Iohannis e sub mare presiune azi. Președintele e sub atac masiv pentru că el își dorește să schimbe. A urmărit ce își doresc românii. Românii au spus că țara merge într-o direcție greșită. A spus să schimbăm. A venit Ciucă. Sunt oameni care își dau seama că dacă vine un om care nu e din sistemul din ultimii 30 de ani... Au încercat să îl scoată', a declarat Bobby Paunescu, duminică seara, la B1 TV.
In opinia sa, Klaus Iohannis are două opțiuni: fie numește un premier pe care și-l asumă, fie dizolvă Parlamentul.
'Președintele e sub mare presiune azi. După parerea mea, ori numește un guvern și vine un premier pe care și-l asumă, în sensul că discută cu cei de acolo sau dacă nu sunt de acord cei de la partidele politice din Parlament să dizolve Parlamentul. Păi, dacă nu se înțeleg... de două luni mor mii de oameni', a spus Paunescu.
Paunescu a mai punctat că ar trebui să fie numit un guvern care să își asume bugetul.
'Stați să numim un guvern să își asume bugetul, nu-l discutați voi înainte. Îi dai încredere sau nu îi dai. Dacă ai încredere în cei care îl andorsează, îl pui pe Ciucă.', a adăugat Păunescu.
PNL și PSD au discutat azi despre persoana care va conduce Guvernul în noua Coaliție dintre PNL, PSD și UDMR. Și, se pare, liderii celor două partide vor înainta mai multe nume președintelui Klaus Iohannis.
După ce Florin Cîțu a declarat că vor merge la Cotroceni cu mai multe nume, președintele PSD Marcel Ciolacu a ieșit și el la declarații
VEZI ȘI Protest în București contra certificatului verde
Liderul PSD a confirmat că vor purta discuții cu președintele Iohannis, dar a dat mai multe informații decât Florin Cîțu
„Urmează să mergem la președintele României cu două variante”, a precizat Ciolacu. El a subliniat că una din variante e rotația, astfel încât președinții celor două partide vor fi premieri un anumit timp.
Notă: Modelul ar fi preluat după cel din Israel. VEZI CONTINUAREA ȘTIRII AICI!
În ședința de ieri Florin Cîțu le-a transmis membrilor PSD că nu este de acord cu taxa de solidaritate, cum nu a fost de acord nici în 2017 cu această propunere, ne-au transmis surse din cadrul negocierilor pentru noul guvern.
Mai mult, această măsura se afla și în programul de guvernare al lui Mihai Tudose, pagina 21, când președinte era Liviu Dragnea. Și Sorin Grindeanu o avea în program.
„Vom introduce contribuția de solidaritate începând cu 1 ianuarie 2018, dar și o taxă de suplimentară pe produsele al căror consum are un impact negativ major asupra sănătății populației”, se preciza în programul de guvernare din 2017.
Președintele PNL a mai subliniat în discuție că nu este de acord nici nu impozitul global - taxarea progresivă. Apoi Florin Cîțu le-a spus liberalilor, într-o discuție după ședința cu PSD, că PNL nu preia măsurile lui Liviu Dragnea și că dacă taxa era bună, ar fi aplicat-o PSD de atunci, dar nu au făcut-o.
Premierul interimar le-a transmis liberalilor că PNL nu aplică programul lui Dragnea, iar cea mai mare problemă pentru liberali în aceste negocieri este că PSD vine cu măsurile din programul fostului lider al PSD.
Informațiile date pe surse de DC News sunt confirmate chiar de declarațiile premierului interimar. VEZI CONTINUAREA ȘTIRII AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu