Boc: A existat un scenariu pentru creşterea salariilor în octombrie, dar cu multe variabile

boc sustine ca romanii aflati deja in spania nu vor avea de suferit
boc sustine ca romanii aflati deja in spania nu vor avea de suferit

Emil Boc a afirmat, luni, la postul public de televiziune, că există mai multe scenarii privind recuperarea tăierii salariale de 25% a bugetarilor, inclusiv unul care prevede o creştere de salariu în octombrie, însă Guvernul îşi propune ca recuperarea să se facă în 2012.

"Recunosc faptul că, în discuţiile cu preşedintele României şi cu FMI, avem scenarii de lucru care au avut inclusiv o componentă din octombrie, dar cu foarte multe variabile, dar nu luăm decizii fără să măsurăm foarte bine. Am discutat vreo trei sau patru scenarii", a declarat Boc, în cadrul unei emisiuni a postului public de televiziune, referindu-se la modalităţile de creştere a salariilor în sectorul public.

Pe de altă parte, Boc a arătat că Executivul îşi propune ca recuperarea să se facă în 2012, lucru menţionat şi în scrisoarea de intenţie pe care guvernul român intenţionează să o trimită Fondului Monetar Internaţional. Creşterea salariilor bugetarilor depinde însă de mai multe variabile care fac improbabilă o creştere în 2011.

"Noi lucrăm pe foarte multe scenarii în interiorul Guvernului, în discuţiile cu preşedintele României şi cu FMI. Avem mai multe scenarii de lucru, dar când ai toatoate argumentele şi datele pe masă. Pentru 2012 să te poţi încadra în 42,5 milioane lei care să reprezinte 7,2% din PIB ca procent de salarii, trebuie să te gândeşti că mai există şi nişte sentinţe judecătoreşti amânate şi care vin din 2008", a spus Boc, adăugând apoi că asupra bugetului din 2012 grevează şi sentinţele judecătoreşti privind salariile profesorilor.

În consecinţă, premierul susţine că nu se poate lua o decizie până când toate aceste variabile sunt cunoscute. "Vom putea decide când avem toate datele pe masă, adică cum arată trimestrul III, cel de maximă creştere economică, cum arată numărul de bugetari, cum arată prognozele în raport cu pieţele internaţionale, cum arată prognoza pe buget", a arătat Emil Boc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel