Boc a inaugurat 4,5 km de centură ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca. Restul, pe măsură ce termină

1307964194-centura_cluj
1307964194-centura_cluj

Premierul Emil Boc a inaugurat sâmbătă, în prezenţa unui mare număr de oficiali şi a localnicilor din zonă, un tronson de 4,5 kilometri al centurii ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, pe relaţia nord-est, Bulevardul Muncii-Apahida

Tronsonul inaugurat  are o lungime de 4,52 kilometri, o platformă de 10 metri, leagă bd. Muncii de Centura de ocolire Cluj Est. El a fost început în luna mai a anului trecut de la kilometrul 1,6, ajungându-se acum la kilometrul 4,52. Tronsonul ocoleşte partea de nord a municipiului Cluj-Napoca, cartierul Someşeni şi Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, precum şi parte din localitatea Sânnicoară. Tronsonul contribuie la eliminarea traficului greu din municipiul Cluj-Napoca şi creşte siguranţa în circulaţie. Traficul estimat la finalizarea proiectului este de 7.000 - 9.000 de vehicule pe zi.

Premierul a sosit, sâmbătă la prânz, în zona localităţii Apahida, judeţul Cluj, însoţit de prefectul Florin Stamatian, de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, de primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi a declarat că această variantă de ocolire îi scapă pe clujeni de "coşmarul traficului greu".

"Această variantă de ocolire a Clujului va scoate traficul greu din municipiul Cluj-Napoca dinspre nordul municipiului şi îi va scăpa de acest coşmar pe clujeni. Până în toamnă, vom finaliza şi lucrările la centura Vâlcele-Apahida, care va scoate în totalitate traficul greu din municipiu. Să fie într-un ceas bun!", a spus Boc.

Premierul a fost întâmpinat de un grup de proprietari de terenuri aflate pe traseul şoselei ocolitoare, nemulţumiţi că au fost expropriaţi şi nu au primit despăgubiri, dar şi de subcontractori ai companiei Bechtel - constructorul Autostrăzii Transilvania, care nu şi-au primit banii pentru lucrările făcute în 2010.

Emil Boc a dat asigurări proprietarilor de terenuri că toţi vor fi despăgubiţi în următoarea perioadă, iar subcontractorilor Bechtel le-a recomandat să facă presiuni asupra companiei pentru rezolvarea problemei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel