Boc, Blaga şi Paleologu îşi vor lansa oficial candidaturile la şefia PDL

Vasile Blaga si Emil Boc
Vasile Blaga si Emil Boc

Agitaţie mare astăzi în Aleea Modrogan cu ocazia lansării oficiale a candidaturilor la preşedinţia PDL a lui Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu

De la ora 13,00, preşedintele în funcţie al PDL, Emil Boc, va deschide seria lansărilor cu moţiunea "România dreaptă, România puternică", alături de  susţinătorii săi.  Emil Boc este susţinut, printre alţii, de Elena Udrea, Roberta Anastase, Ioan Oltean,  Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Theodor Stolojan, iar Valeriu Stoica este cel care a lucrat la moţiunea lui Emil Boc. Cu acest prilej, premierul a invitat şi parlamentarii care şi-au pus semnătura pe moţiunea sa, alături de cei care   încă nu au optat pentru un candidat.

La ora 14.30,  actualul secretar general al partidului, Vasile Blaga, va fi prezent alături de susţinători ca Adriean Videanu, Cristian Boureanu, Cezar Preda şi Radu Berceanu pentru lansarea candidaturii.  "O Românie dreaptă, o Românie europeană" este titlul moţiunii lui Vasile Blaga. Făcând o statistică, observăm că pentru premierul Emil Boc au semnat în special deputaţii, în timp ce pentru actualul secretar general al partidului s-au orientat senatorii. Ultimul îşi va lansa candidatura fostul ministru al Culturii, deputatul Theodor Paleologu, la ora 15.30. De altfel, el abia şi-a anunţat intenţia de a candida, în urmă cu trei zile, cu moţiunea "Privind spre viitor". Paleologu a arătat că speră să obţină derogarea pentru a candida la această funcţie deoarece nu îndeplineşte condiţia de 5 ani vechime în partid. De asemenera, termenul  până la care trebuie depuse candidaturile pentru şefia PDL este 12 aprilie.

Candidaţii care participă la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PDL trebuie să strângă 35 de semnături pentru moţiunile lor şi susţinerea a cel puţin 10 organizaţii ale partidului. Alegerile vor avea loc în 14 mai, la Convenţia Naţională a PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel