Codul muncii este o reformă comparabilă cu cota unică din perspectiva impactului pentru ceea ce va însemna dezvoltarea economică şi locurile de muncă în România, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei Executivului, premierul Emil Boc, care a salutat decizia Curţii Constituţionale de declarare a constituţionalităţii noului Cod al muncii.
"Codul muncii cu siguranţă va contribui la redresarea economică a României şi cu siguranţă va crea locuri de muncă pentru cetăţenii români, iar angajatorii vor putea mai uşor să angajeze. Este o reformă comparabilă cu cota unică, din perspectiva impactului pentru ceea ce va însemna dezvoltarea economică şi locurile de muncă în România", a afirmat premierul, potrivit Agerpres. El le-a mulţumit colegilor miniştri pentru sprijinul în adoptarea Codului, el menţionându-l în special pe ministrul Muncii, Ioan Botiş. Premierul i-a solicitat lui Botiş să pregătească în continuare pachetul legislativ care vizează dialogul social, în vederea adoptării lui de către Guvern şi a trimiterii spre aprobare la Parlament, după finalizarea negocierilor cu partenerii sociali.
Prevederile Legii de modificare a Codului muncii, adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului, sunt constituţionale, a decis miercuri, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a României. Judecătorii Curţii au respins astfel sesizarea formulată de 112 deputaţi PNL şi PSD privind Legea de modificare a Codului muncii. Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie, urmând să fie transmisă preşedintelui României pentru a promulga actul normativ.
Uniunea Social Liberală a depus în urmă cu o săptămână sesizarea la CCR în legătură cu neconstituţionalitatea prevederilor Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci