Boc: Efectele pozitive ale Codului Muncii asupra economiei sunt comparabile cu cele ale cotei unice

emil boc, parlament,
emil boc, parlament,

Codul muncii este o reformă comparabilă cu cota unică din perspectiva impactului pentru ceea ce va însemna dezvoltarea economică şi locurile de muncă în România, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei Executivului, premierul Emil Boc, care a salutat decizia Curţii Constituţionale de declarare a constituţionalităţii noului Cod al muncii.

"Codul muncii cu siguranţă va contribui la redresarea economică a României şi cu siguranţă va crea locuri de muncă pentru cetăţenii români, iar angajatorii vor putea mai uşor să angajeze. Este o reformă comparabilă cu cota unică, din perspectiva impactului pentru ceea ce va însemna dezvoltarea economică şi locurile de muncă în România", a afirmat premierul, potrivit Agerpres. El le-a mulţumit colegilor miniştri pentru sprijinul în adoptarea Codului, el menţionându-l în special pe ministrul Muncii, Ioan Botiş. Premierul i-a solicitat lui Botiş să pregătească în continuare pachetul legislativ care vizează dialogul social, în vederea adoptării lui de către Guvern şi a trimiterii spre aprobare la Parlament, după finalizarea negocierilor cu partenerii sociali.

Prevederile Legii de modificare a Codului muncii, adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului, sunt constituţionale, a decis miercuri, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a României. Judecătorii Curţii au respins astfel sesizarea formulată de 112 deputaţi PNL şi PSD privind Legea de modificare a Codului muncii. Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie, urmând să fie transmisă preşedintelui României pentru a promulga actul normativ.

Uniunea Social Liberală a depus în urmă cu o săptămână sesizarea la CCR în legătură cu neconstituţionalitatea prevederilor Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel