Dacă politicienii nu sunt responsabili, compromit viitorul ţării lor. (...) Dacă am dubla pensiile şi salariile ar însemna să închidem această ţară, să ai bani de pe o zi pe alta. Noi nu ne-am hazardat într-o viziune din aceasta, populistă, şi am preferat să mergem în Parlament cu un buget responsabil şi care ne conferă siguranţă. (...) Proiectul bugetului a fost constituit astfel încât să nu ajungem la tăieri de salarii şi pensii, a spus Boc, precizând că liderii Opoziţiei au propus amendamente care ar conduce la majorarea deficitului bugetar cu aproximativ patru procente.
Prim-ministrul Emil Boc a declarat, înaintea dezbaterii care începe luni în Parlament, privind adoptarea bugetului de stat pentru 2012, că acesta a fost realizat astfel încât să fie evitată posibilitatea unor noi tăieri de salarii şi pensii, iar România nu face parte din niciun scenariu de risc al UE.
România are una dintre cele mai mici datorii publice din Europa (31% din PIB), inflaţia fiind cea mai scăzută din ultimii 20 de ani, deficitul bugetar apropiindu-se de 1,9, şi înregistrându-se patru trimestre consecutiv creştere economică, a subliniat Boc.
Trebuie să conservăm ceea ce avem. Noi pregătim o creştere economică cu susţinere pe termen mediu şi lung, a explicat premierul.
Potrivit lui Emil Boc, atunci când politicienii nu sunt responsabili, provoacă dezechilibre ţării lor. România era în colaps demult, dacă urmam politicile din 2008.
Bugetul, aşa cum ni-l cere Opoziţia, este unul de aventură. (...) Preferăm siguranţă şi stabilitate în loc de iresponsabilitate, aşa cum ne cer Ponta şi Antonescu. Domnii aceştia nu văd că nimeni nu mai vorbeşte limba populismului, a deficitelor mari în Europa? Parcă vor cu tot dinadinsul răul acestei ţări, doar pentru a obţine nişte voturi în plus. Am convingerea că românii vor înţelege până la urmă că e mai preferabil să mergi pe mâna unor politicieni care spun lucrurilor pe nume, care oferă exact cât suportă economia şi care nu renunţă la cartea responsabilităţii, a adăugat Boc.
Premierul a subliniat că România are cel mai mare procent din PIB, din UE, alocat investiţiilor, iar rata şomajului este cu două procente sub media europeană.
Referitor la cei 900 de mineri care vor fi disponiblizaţi, Emil Boc a susținut că săptămâna viitoare urmează a se găsi soluţia pentru ei în ceea ce priveşte plăţile compensatorii. Guvernul va identifica soluţii interne pentru a achita plăţi compensatorii minerilor disponibilizaţi, până la aprobarea ajutorului de stat de către Uniunea Europeană, a completat Emil Boc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News