Boc, la RRA: Românii nu mai trebuie să plătească din buzunar pentru companiile de stat

EMIL-BOC--04-280x205
EMIL-BOC--04-280x205

Premierul Emil Boc a fost invitat, vineri,   în studioul Radio România Actualităţi. Printre declarațiile acestuia s-au remarcat referirile la delegația FMI care se află în România, despre Raportul CE pe justiție sau despre măsurile de salvare a Greciei în urma summit-ului de la Bruxelles.

- Delegaţia FMI la Bucureşti: Vizita FMI este doar la început, va dura până la 1 august. Obiectul central al actualului acord este restructurarea companiilor de stat. Ministrul de resort trebuie să prezinte cum se fac disponibilizările în fiecare companie. nu pornim de la o cifră predeterminată. Companiile trebuie să fie eficiente şi să nu mai cheltuie bani de la cetăţeni, bani publici. Românii nu mai trebuie să plătească din buzunar pentru companiile de stat.

- De 20 de ani, s-au acumulat datorii peste datorii la companiile de stat. O parte vor fi recuperate prin formule specifice bugetului de stat. E important să nu mai producă datorii pe viitor. Aceste datorii adunate au penalităţi de întârziere. Să curmăm răul pentru viitor. Să nu se mai consume bani din bugetul de stat ca să se plătească ineficienţa unor companii de stat.

- Este un obiectiv să privatizăm managementul acolo unde este posibil.

- Raport CE: MCV-ul are un conţinut precis şi nu vom permite să fie relaţionat cu alte lucruri, de genul intrarea în Schengen. Trebuie analizat exact cu ce s-a stabilit în momentul în care România a intrat în UE. E un raport echilibrat, arată lucrurile care merg bine. Arată şi spune că mai trebuie făcute alte lucruri pe justiţie.

- Sper că ÎCCJ şi-a luat mesajul din raport: accelerarea proceselor de corupţie, tergiversate de ani de zile. Raportul subliniază determinarea guvernului de a face reformă în justiţie.

- Confiscarea averilor: Un proiect de lege care permite confiscarea averilor obţinute ilicit. USL dacă doreşte confiscarea, trebuie să susţină proiectul Guvernului. Proiectul lor nu permite confiscarea penmtru fapte de corupţie. A vrut doar să mimeze o luptă anti-corupţie. Dacă sunt corecţi cu interele României, ar trebui să susţină proiectul Guvernului. Ei s-au rezumat la o viziune strict legalistă.

-  Monitorizarea absobţiei fondurilor comunitare: Am luatd ecizia ca înainte de a solicita partea de bani de la Bruxelles să facem noi verificări. Dacă vine corecţia de la UE,a tunci banii aceia se pierd definitiv.

- Remanierile se fac, nu se discută. Nici la radio, nici la televizor.

-  Nou minister pentru fonduri UE: Dacă ajungem la o asemenea decizie, vă vom informa.

- Salvarea Greciei: În Europa şi în lume lucrurile sunt departe de a fi liniştite. În România, avem avabtajul că am luat la timp măsuri necesare pentru a evita derapajul. Le mulţumim românilor că au fost de acrod cu acele măsuri dificile. Măsurile au fost corecte şi am prevenit o situaţie similară cu cea a Greciei. Trebuie să fim extrem de pridenţi faţă de ce se întâmplă în lume. orice situaţie din lume poate afecta şi România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel