Boc pregătește pedeapsa cu închisoarea pentru munca la negru

Emil Boc
Emil Boc

Modificările pregătite pentru Codul Muncii vor flexibiliza piaţa şi îi vor ajuta pe români să găsească mai repede un loc de muncă, inclusiv prin extinderea peroadei de încheiere a contractelor pe durată determinată, a declarat premierul Emil Boc, într-o videoconferinţă cu prefecţii.

El a susţinut că România se află pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte contractele de muncă pe durată determinată, angajatorii având mari reţineri în a decide ocuparea posturilor din cauza duratei de doar 24 luni, în condiţiile în care activitatea acestora derulată pe baza unui program UE poate dura 3-4 ani, informează Mediafax. Premierul susține că extinderea perioadei contractelor pe durată determinată de la 24 luni la 36 luni va avea efecte benefice pentru piaţa muncii.

Boc a mai arătat că pedeapsa pentru munca la negru nu va mai fi limitată doar la aplicarea unei amenzi, ci va ajunge chiar la închisoare. Întrebat dacă îşi va angaja răspunderea pentru Codul Muncii, premierul a afirmat: "Există această posibilitate, urmează discuţii în Coaliţie şi Guvern".

Ultima formă a proiectului Codului Muncii relevă că toate prevederile referitoare la contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional sunt abrogate. Sindicatele nu sunt de acord cu scoaterea contractelor colective de muncă din viitorul Cod al Muncii, susţinând că în acest fel regulile minimale ca timpul de lucru, condiţiile de lucru, salariul minim, trecerea la coeficienţii de ierarhizare care să departajeze lucrătorii vor dispărea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel