Bode: În mandatul meu, funcțiile nu vor fi acordate, ci vor fi obținute prin concurs

Sursa foto: Crișan Andreescu
Sursa foto: Crișan Andreescu

"Retrospectiva activității Poliției Române din anul 2020 a fost de natură să ne amintească dificultățile care ne-au încercat anul trecut, dar și să ne ofere o perspectivă optimistă cu privire la capacitatea noastră de a ne adapta la provocările inerente ale unei lumi în continuă schimbare", transmite Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

"Cu toții ne dorim o Poliție modernă, europeană și un polițist respectat! Acestea sunt dezideratele unei munci de construcție pe care am pornit-o deja în cadrul Ministerul Afacerilor Interne și mă bazez că îmi va fi alături fiecare angajat integru și profesionist.Vom demara în curând organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere, astfel încât să fie asigurate continuitatea și stabilitatea deciziilor.

Vreau să subliniez aici un aspect foarte important: în mandatul meu, funcțiile nu vor fi acordate, ele vor fi obținute prin concurs de către cei mai pregătiți polițiști. Astfel, am convingerea că având oameni pregătiți și tehnică modernă vom avea premisele eficienței în rezolvarea problemelor de siguranță ale cetățenilor.Pe de altă parte, doresc să fie foarte clar faptul că Poliția Română, indiferent de nivelul de angajare sau de reprezentare, trebuie să rămână în afara oricăror jocuri politice și în afara presiunilor ori a influențelor de orice fel. Normalitatea este ca polițiștii, indiferent de funcțiile în care se află, să rămână - așa cum este legal și firesc – apolitici, imparțiali, liberi, având ca unic criteriu: Legea.

Cu această ocazie, doresc să îi felicit și să le mulțumesc tuturor polițiștilor pentru modul în care și-au desfășurat activitatea în anul care a trecut și le urez sănătate și putere de muncă pentru misiunile viitoare!", transmite ministrul Lucian Bode. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel