Senatorul USR Marius Bodea este de părere că România are nevoie de ajutor medical extern şi că trebuie activat de urgenţă Mecanismul European de Protecţie Civilă, pentru că sistemul de sănătate românesc cedează sub presiunea cazurilor noi de Covid.
”Suntem la debutul unei catastrofe umanitare de proporții în România, iar singura noastră șansă de a mai salva vieți este activarea azi a Mecanismului European de Protecție Civilă. La Iași, managerul Spitalului de Infecțioase le-a transmis jurnaliștilor în toiul nopții trecute că „LUPTA CU VIRUSUL A FOST PIERDUTĂ!“.
Guvernanții în funcție să lase orice mândrie prostească, iar statul român, în frunte cu Președintele său, să facă ce trebuie pentru a salva viețile românilor. În acest moment, nu mai există nicio carieră politică de salvat, niciun calcul de făcut. E simplu: avem nevoie de ajutor extern, sistemul nostru de sănătate cedează sub presiunea zecilor de mii de cazuri noi de covid.
Avem nevoie urgentă de la Uniunea Europeană de medici, echipamente și ca o parte din pacienți să fie transferați în străinătate. Datorită faptului că țările Vestice au avut succes în campaniile de vaccinare, astăzi au cazuri relativ puține, deci o mare capacitate de a ne ajuta pe noi, românii, care am ajuns focarul absolut de covid al acestei părți de lume. Orice minut în care întârziem declanșarea mecanismului prevăzut exact pentru că Europa este solidară în caz de catastrofă, înseamnă condamnarea la moarte a tot mai multor români.Faceți ce trebuie ACUM!”, a fost mesajul senatorului USR Marius Bodea.
Până astăzi, 3 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.265.827 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.163 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
1.129.096 de pacienți au fost declarați vindecați.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.682 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 218 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Până astăzi, 37.544 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 02.10.2021 (10:00) – 03.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 150 de decese (75 bărbați și 75 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.
Dintre cele 150 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 3 la categoria de vârstă 30-39 ani, 7 la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 la categoria de vârstă 50-59 ani, 44 la categoria de vârstă 60-69 ani, 50 la categoria de vârstă 70-79 ani și 33 la categoria de vârstă peste 80 ani.
145 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
Din totalul de 150 de pacienți decedați, 141 erau nevaccinați și 9 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 48 și 88 de ani și prezentau comorbidități.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu