Bogații încep să investească în imobiliare, în loc de bursă. Amancio Ortega, patronul Zara, are clădiri și terenuri de peste 3.600 de milioane de euro

ortega_amancio
ortega_amancio

Investitorii încep să se ferească din ce în ce mai mult de bursă și să-și schimbe strategia de investiție. Cel mai mare pas l-a făcut Amancio Ortega, proprietarul imperiului textil Inditex, care include lanțul de magazine Zara, Massimo Dutti, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Uterque și Oysho.

[caption id="attachment_30652" align="alignleft" width="300" caption="Amancio Ortega, proprietarul grupului Inditex"][/caption]

Exact înainte de sărbători, discretul om de afaceri a decis să închidă două dintre cele trei societăți de investiții pe care le deține, pe care le-a transformat în societăți autonome. Motivul: al nouălea om de afaceri în topul celor mai bogați din lume vrea să își crească investițiile imobiliare. Acțiunea se concentrează asupra filialei Pontegadea Inmobiliaria, care, în 2009 și-a dublat activele, până la 3.643 milioane de euro, incluzând construcții, terenuri și filiale internaționale în edificii emblematice sau de birouri. Ortega se pare că preferă să aibă un patrimoniu tangibil, de aici preferința sa pentru imobiliare, excepție făcând construcțiile de locuințe. De altfel, Ortega este cel mai mare investitor imobiliar individual din Spania.

Pe lista imobilelor deținute de patronul Zara figurează de la construcțiile somptuoase de pe Champs-Élysées din Paris sau din Roma, până la edificiile din Mexic, Portugalia sau Germania, cele din SUA, unde este deținătorul hotelului Epic sau al sediului Bacardi din Miami, zgârie-nori pe strada 59 din New York și centrul comercial și de afaceri de la Golden Mile (Mila de Aur) din Chicago. Numai în SUA, fondatorul Zara acumulează imobile ce valorează peste 700 de milioane de euro. În Spania, deține imobile de patrimoniu istoric, în general foste sedii de bănci, situate pe cele mai importante bulevarde ale marilor orașe. Astfel, deține 24 de clădiri în centrul Madridului și 5 în centrul Barcelonei, la care se adaugă cele din Bilbao, Sevilla și Valladolid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel