Chestorul Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei, a rămas fără permis de conducere după ce a depăşit cu mult viteza legală.
Chestorul Bogdan Berechet a fost oprit de un echipaj al Serviciului Poliției Rutiere din cadrul IPJ Argeș în 5 august. Șeful Poliției Capitalei era liber atunci și se îndrepta spre casă, în condițiile în care este originar din Pitești.
Polițiștii i-au comunicat ofițerului că a depășit cu peste 50 de kilometri pe oră viteza permisă de lege pentru sectorul de drum respectiv, motiv pentru care i-au reținut permisul pentru 90 de zile și l-ar fi amendat cu 1.300 de lei, scrie Gândul.
"La data 5 august 2022, în timp ce mă aflam în timpul liber și mă deplasam într-o localitate, din județul Argeș, în calitate de conducător auto, am fost depistat de aparatul radar, conducând cu o viteză peste limita legală.
Așa cum este și normal, m-am supus normelor legale în vigoare, polițiștii au întocmit un proces-verbal de constatare a contravenției, iar ca măsură complementară mi-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.
Ulterior, conform normelor legale în vigoare, am susținut și promovat examenul de reducere a perioadei de suspendare, cu o treime.
Consider că oricine greșește, plătește și nimeni nu este mai presus de lege, iar sistemul trebuie să funcționeze, indiferent de calitatea persoanei”, a declarat chestorul Bogdan Berechet.
Permisele de conducere au ajuns să se vândă și pe rețelele sociale. Prețul eliberării se ridică până la 560 de euro, transmite Realitatea Plus. Deși probabil mulți își dau seama că nu au cum să ia un permis auto adevărat de pe Facebook, se pare că unii tineri cad în plasa acestei escrocherii, mai ales cei care vor să obțină permisul fără prea mult efort.
În anunț este specificat că nu este nevoie să susții un examen ca să primeşti un astfel de permis şi că se adresează inclusiv celor cărora le-a fost suspendat, din diverse motive, dreptul de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice, pe o perioadă scurtă sau mai lungă de timp. O minciună. De fapt, escrocii sunt interesaţi doar să primească banii, iar cei care apelează la această metodă, pentru obţinerea unui permis de conducere, sunt lăsaţi fără acel permis auto, dar cu banii luați.
Permisul de conducere este dovada clară că o persoană a trecut testele specifice înainte de a primi dreptul de a se afla la volanul unei mașini pe drumurile publice. În lume, există țări unde acesta este obținut mai ușor, dar și state unde regulile sunt foarte stricte iar un carnet de șofer este cu adevărat o realizare.
Mai mulţi cercetători au realizat un studiu pentru a afla care sunt statele unde obținerea unui permis de conducere reprezintă o adevărată încercare de viață. În felul acesta au fost analizate costurile pentru un examen, vârsta de la care se poate obține permisul, eventualele teste suplimentare și numărul de lecții necesare pentru a susține proba practică.
CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News