Bogdan Chirieac despre discursul lui Klaus Iohannis la congresul PPE: ”Mă așteptam totuși la o simplă înțepătură vizavi de cancelarul Nehammer”

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat la România TV discursul ținut de Klaus Iohhanis de la încheierea congresului popularilor europeni.

Bogdan Chirieac, analist politic, a declarat pentru România TV: ”Avem o veste bună de la Romexpo, nu s-a făcut gaură în cer după discursul lui Klaus Iohannis. Discursul Președintelui Klaus Iohannis a fost un discurs corect, un discurs european, un discurs de șef de stat care candidează pentru o funcție importantă europeană, după alegerile din 9 iunie. A fost un discurs relativ ca la carte: Europa unită, să ținem departe extremiștii, fiecare cu vocea sa în Europa unită, lucruri adevărate și arhicunoscute.

Klaus Iohannis nu a făcut referire la discuțiile cu cancelarul austriac pentru că, cinstit vorbind, nu poți să anunți o înfrângere. Mă așteptam totuși la o simplă înțepătură vizavi de cancelarul Nehammer, dar posibil dorește să nu aibă niciun fel de opoziție la Bruxelles. Iohannis s-a abținut, însă el a făcut tot ce este posibil omenește să intrăm în Shenghen și terestru, pentru că trebuia să fie o mare realizare a celor 2 mandate ale sale, n-a fost să fie. Discursul domniei sale e corect, diplomatic, relativ lung, fără să spună nimic nou. Cel mai important lucru, sunt enunțuri corecte, dar nimic șocant, nimic despre Green Deal-ul care riscă să omoare economia Europei.

Evenimentul nu a fost rău organizat, dar nici strălucit, foarte puțină atenție pentru presă, presa românească o călcăm cu tractorul, nu ne încurcă cu nimic, dar sunt aproape 700 de jurnaliști din toată Uniunea Europeană care meritau să fie tratați cu mai mult respect. Ei scriu, ei raportează, vorbesc la radio sau la televiziune, în mediul online. Dacă se purtau cu mai multă atenție față de ei e posibil ca ei să fi devenit ambasadori ai României în Europa. A fost o oportunitate, nu înseamnă că trebuie să luăm toate oportunitățile, să ne bucurăm că 2 zile, grație PNL, Bucureștiul a fost capitala popularilor europeni. ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel