Bogdan Chirieac a explicat vizita lui Marcel Ciolacu în Statele Unite

Bogdan Chirieac a explicat vizita lui Marcel Ciolacu în Statele Unite.

"Marcel Ciolacu are o vizită de lucru autentică în Statele Unite, este și cu o delegație ministerială ceea ce este foarte bine din toate punctele de vedere și pentru a face legătura cu războiul din Ucraina sunt câteva elemente importante.

Războiul din Ucraina nu merge bine pentru noi, pentru lumea liberă, pentru lumea democratică, sunt și lupte la Kiev acum între Vitali Kliciko care e de partea lui Valeri Zalujnîi, șeful marelui stat major, împotriva lui Zelenski, sunt declarații oficiale, nu pe surse.

De ce este foarte importantă această vizită a lui Marcel Ciolacu? El trebuie să sensibilizeze și sensibilizează și departamentul de stat și Pentagonul, pentru ca flancul estic al NATO, inclusiv România, care ar fi cea mai afectată țară în cazul unei înfrângeri a Ucrainei, să fie întărit în continuare de către americani.

Mă bucur mult că în delegație este și excelența sa, ambasadorul american la București, doamna Kathleen Kavalec, care până la urmă este făcătorul politicii, nu doar a Casei Albe, ci și a departamentului de stat și nu numai în țara noastră.

Dacă se întâmplă nenorocirea și Ucraina pierde, iar Putin după cum știi a spus oficial că nu renunță la Odessa, el va lua și Bugeacul, iar asta înseamnă să vină în graniță cu România. Va fi în fața întregii zone exclusive economice ale României, acolo unde sunt marile rezerve de gaz care sunt extrase începând de anul viitor, iar producția va crește de vreo 10 ori cel puțin începând cu 2027.

Marcel Ciolacu trebuie să sensibilizeze că flancul acesta trebuie întărit așa cum n-a mai fost niciodată în istorie.

Industria din domeniul militar

România a cumpărat echipament militar de zeci de miliarde de dolari până acum, tot ce a însemnat companie de stat este nefuncțională, tot ce a însemnat companie privată se descurcă, în armament vorbim, nu în gogoși. Astea care merg sunt private, altfel nu merg", a comentat Bogdan Chirieac, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel