Bogdan Chirieac, avertisment pentru PNL, după excesele președintelui Iohannis: Dacă Nicolae Ciucă nu se poate delimita, să o facă partidul

nquam Photos / Eduard Vînătoru
nquam Photos / Eduard Vînătoru

Bogdan Chirieac a vorbit despre riscurile la care se expune PNL dacă nu se delimitează de opulența lui Klaus Iohannis.

Citește și: Iohannis s-a cazat la Paris într-un apartament care costă cât o garsonieră. Reacția lui Marcel Ciolacu / video

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena 3 CNN unde a vorbit despre situația lui Adriean Videanu, care a rămas fără ceasul de lux și colierul pe care le luase pentru soție, dar și riscul la care se expune PNL dacă nu se delimitează de opulența președintelui Iohannis.

”Domnul Videanu este și om de afaceri, cu marmură, din zona aceasta, și întețeg că afacerea este foarte prosperă. Și din cumpărăturile pe care le face vedem că afacerea este prosperă. Dânsul s-a dus acolo ca om de afaceri, nu ca om politic, dânsul a ieșit din politică de un deceniu, de când au fost probleme în vremea războiului româno-român, apropos, a fost achitat și el, și Nicu Bănicioiu (n.r. fost ministru al Sănătății), deci din punctul acesta de vedere este un om de afaceri, nu este o faptă penală.

Este o neînțelegere administrativă, nu a știut că TVA-ul se plătește în prima țară UE în care intră, Elveția nefiind țară UE, sigur, are multe acorduri în spațiul economic european, dar nu este membru, deși este în spațiul Schengen, cu drepturi depline.

Se pare că TVA-ul și taxele trebuiau plătite în Germania și nu în România, unde urma să ajungă”, a explicat Bogdan Chirieac situația cu care s-a confruntat fostul ministru al Economiei, căruia i-au fost confiscate de vameșii germani cele două obiecte de lux, un ceas și un colier, în valoare de 650.000 de euro.

De altfel, Videanu a declarat că va contesta administrativ decizia, ”pentru că eu cred că e normal să plătesc TVA acolo unde am reședința fiscală, adică în România”.

Chirieac, avertisment pentru PNL: Va lua un scor total necorespunzător

Legat de opulența pe care o prezintă oamenii politici, jurnalista Maria Linda l-a adus în discuție pe președintele Klaus Iohannis, care s-a cazat la un hotel de lux din Franța, hotel la care s-a cazat în trecut și Elena Udrea.

”Numai că dna Udrea s-a dus pe banii dânsei. Dl Iohannis s-a dus pe banii noștri. Dacă PNL nu se delimitează de Klaus Iohannis, acest partid, esențial pentru stabilitatea României, va lua un scor total necorespunzător la viitoarele alegeri.

Aici este nevoie, și vorbesc foarte serios, de o delimitare atât a partidului, cât și a candidatului”, a mai spus Bogdan Chirieac. Întrebat dacă această delimitare nu era necesară a fi făcută mai demult, analistul politic a subliniat că trebuia făcută încă din momentul în care în spațiul public a apărut ideea ca Iohannis să candideze la Senatul României.

Citește și: Rareș Bogdan: Nu e o aroganță că la Neptun s-au făcut găuri de golf pentru Klaus Iohannis

”Nu trebuia ca PNL-ul să vină cu proiectul de lege pentru un cetățean, pentru Iohannis. Iar aceste excese pe care Klaus Iohannis nu se poate înfrâna să le aibă, fac un rău uriaș atât candidatului Nicolae Ciucă, dar și PNL-ului.

Dacă Nicolae Ciucă, general, loial, nu se va delimita de Klaus Iohannis, PNL trebuie să facă acest serviciu și să se delimiteze el, de aceste cheltuieli aberante. Dacă vii și spui că terenul de golf (n.r  de la Neptun) este construit de trei coropișnițe, nu prea este o delimitare”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel