Chirieac, concluzii după discursul lui Putin: Nu sunt vești bune. Avem garanția că războiul va continua mulți ani de acum încolo

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Vladimir Putin a anunţat marţi că Rusia îşi suspendă participarea la tratatul cu Statele Unite de reducere a armelor nucleare START, acuzând Occidentul că este implicat în încercarea de a-i lovi bazele sale aeriene strategice.

Tratatul START (Strategic Arms Reduction Treaty)  încheiat de Rusia cu Statele Unite limitează arsenalele nucleare strategice ale celor două părţi.

"În acest sens, mă văd nevoit să anunţ astăzi că Rusia îşi suspendă participarea la tratatul privind armele strategice ofensive", a declarat Vladimir Putin spre finalul unui important discurs susţinut în faţa Parlamentului Rusiei, după aproape un an de la începerea războiului din Ucraina.

Pe acest subiect a intervenit analistul politic Bogdan Chirieac într-o emisiune transmisă de România TV:

”Rusia se suspendă din Tratatul START, se suspendase înainte Donald Trump, deci SUA deja ieșise. Acest tratat este pentru controlul armelor nucleare. Fiecare dintre națiuni și America, dar și Rusia, au câteva mii de focoase nucleare. Cu câteva zeci de focoase nucleare terminăm viața pe pământ. Controlul era de fapt o inspecție reciprocă a armelor nucleare. Nu făcea rău dar nici nu este cu adevărat util acel tratat când ai mii și mii de focoase nucleare. Atenție, la tratatul START nu e și China care are la rândul ei mii de focoase nucleare. Nu sunt parte nici India și nici Pakistanul care au câteva sute de focoase nucleare fiecare, nu e Israelul... deci aici, este mai mult un subiect de negociere. Sunt câteva națiuni din această lume care nu sunt incluse în tratatele internaționale”, a  declarat Bogdan Chirieac.

”Cursa înarmărilor fără precedent”

”Dar, dincolo de acest aspect, a început cursa înarmărilor fără precedent. De pildă Polonia își dublează armata de la 150 de mii de militari la 300 de mii. Toată lumea produce muniție și investește în armament. E o cursă a înarmării fără doar și poate. Din experiențele fostelor conflicte mondiale, multe țări care nu sunt apropiate vor deveni teatru de război. Rusia va încerca să aibă aliați, aceasta fiind problema ei cea mai importantă. China va profita de acest conflict mondial, ei știu să profite inclusiv economic. Din nefericire avem garanția, fir-ar să fie, că războiul din Ucraina va continua mulți ani de acum încolo”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

”Rusia se pregătește de război de lungă durată. La fel facem și noi. Nu sunt vești bune, să știți”, a concluzionat analistul Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel