Bogdan Chirieac critică măsurile de austeritate. "Mie mi-e teamă. Va fi un deranj foarte mare. Nu e o veste bună!"

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Analistul politic Bogdan Chirieac are câteva comentarii legate de situaţia actuală din sectorul fiscal dar şi de pachetul de măsuri propus de guvern.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că Guvernul își va asuma răspunderea pe pachetul legislativ de austeritate. Deocamdată nu există o versiune finală a măsurilor fiscale. Cu toate acestea, premierul Ciolacu a dat un indiciu referitor la intențiile sale, spunând că ”aş vrea să iau puţin de la noi, cei cu putere de muncă, şi de la cei care fac foarte mulţi bani pentru a da şi la pensionari, care au muncit o viaţă, şi la cei aflaţi în nevoie”.

Analistul Bogdan Chirieac a avut o intervenţie prin telefon la România TV unde a ţinut să reamintească românilor că astfel de măsuri ar destabiliza mai multe sectoare de activitate şi va crea haos în sistemul fiscal.

"Majorarea de taxe şi impozite nu este nici pe departe o veste bună. Formula asta de la 1 la 3% e oricum mai acceptabilă decât ce inventaseră cu 16% dacă profitul e mai mare de 30%. Multă lume e plătită de microîntreprinderi, va fi un deranj foarte mare. Mie mi-este teamă. Mi-e teamă pentru noi toţi. Asta se va vedea şi la alegerile de anul viitor.

Marcel Ciolacu, din punct de vedere politic, a lucrat impecabil. Nu are loc de-ntors Partidul Naţional Liberal în acest punct. Iar acum rezultă aşa: cei care muncesc şi au rezultate urmează să fie sancţionaţi de Guvern cu un impozit mai mare. La fel cu IT-iştii. În construcţii e nevoie de 500.000 de oameni. Să faci lucrul ăsta acum e cu un mare, mare semn de întrebare. Ce spune domnul ministru e logic. Dar vă spun eu, ANAF-ul nu doreşte digitalizare. Fiindcă angajatul de la ANAF se mai întâlneşte cu multinaţionala, se înţelege cu firma mare românească, se mai nu ştiu ce... iar cu inteligenţa artificială nu mai merge" sunt observaţiile lui Bogdan Chirieac vis-a-vis de situaţia din ce în ce mai tensionată din sectorul fiscal din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel