Bogdan Chirieac, despre costul deplasărilor lui Iohannis: ”Opinia publică și-a format o idee. Nu mai are treabă cu poporul român”

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Bogdan Chirieac a comentat lipsa de transparență a președintelui Klaus Iohannis legat de cheltuielile cu deplasările externe.

Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat lipsa de transparență a președintelui Klaus Iohannis cu privire la costurile pe care le are cu deplasările sale cu avionul, în contextul în care numai în acest an a avut o serie importantă de deplasări externe - în Asia, America de Sud și recent Africa și Dubai.

Întrebat de reporterii Recorder în legătură cu secretizarea acestor informații, președintele Klaus Iohannis a evitat să le răspundă acestora, deși ”limitarea accesului la  informații de interes public este o încălcare a legii”.

În acest context, Bogdan Chirieac întreabă retoric: ”Cine ați vrea să constate încălcarea legii?”

”Presa a constatat încălcarea legii. Nicio autoritate oficială a statului nu a remarcat așa ceva, niciun Parchet, pentru că președintele are imunitate. Nici Parlamentul. Nu a constatat nimeni încălcarea legii, faptul că aceste cheltuieli sunt trecute la secret, iar mai departe nu spun... Toată lumea presupune. Presa a presupus - corect, incorect - că fiecare dintre aceste deplasări costă milioane de euro. Acum, că ele costă 982.702 euro și nu costă 1,8 milioane este mai puțin important.

Opinia publică și-a format o idee. Nu înțeleg de ce nu le face publice, fiindcă domnul Iohannis chiar nu mai are treabă, în momentul acesta, cu poporul român, cum nu a avut tot în al doilea mandat”, a explicat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Citește și: România cu doi președinți? Scenarii pentru comasarea alegerilor. Chirieac: Este o prostie! Cine face așa ceva își bate joc de alegătorul român

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel