Bogdan Chirieac despre întâlnirea lui Viktor Orban cu Vladimir Putin: O victorie uriașă asupra lumii civilizate

Foto: Captură video РБК
Foto: Captură video РБК

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat vizita premierului ungar Viktor Orban în Rusia.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a mers vineri la Moscova. Purtătorul său de cuvânt, Zoltan Kovacs, a scris pe X că „Orban, ca parte a misiunii sale de reglementare, a sosit la Moscova pentru negocieri cu președintele rus Vladimir Putin”. Analistul politic Bogdan Chirieac a spus ce se ascunde în spatele gestului făcut de premierul Ungariei.

Întrebat ce urmărește, de fapt, Viktor Orban cu această vizită în Rusia, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: "Ungaria deține, în acest moment, președinția rotativă a Uniunii Europene. Așadar, nu se duce doar premierul Viktor Orban la Moscova - se duce președintele în exercițiu al Uniunii Europene. Așadar, să avem cunoștința funcției respective - foarte important din punctul acesta de vedere. Este un gest pe care îl face față de Occident Viktor Orban. Foarte multă vreme știți că a fost condamnat pentru atitudinea sa, pentru faptul că este oficial alături de Nehammer, agentul Moscovei în Uniunea Europeană și NATO - fiindcă Ungaria este și în NATO, spre deosebire de Austria -, iar acum domnul Orban vine să consimțească acest lucru, face un joc al Moscovei. Pentru Putin este un lucru extraordinar să fie vizitat de șeful țării care deține, pentru șase luni, președinția rotativă a Uniunii Europene.

Vizita asta nu a avut loc pe 29 iunie, când președinția rotativă era deținută de Belgia. Nu. A avut loc la câteva zile după ce a preluat onoranta funcție a președinției rotative. E un gest, să știți, în care se arată încă o dată că lumea civilizată nu este strâns unită în fața agresiunii Moscovei. Și ce face Ungaria mai vedem, și ce se întâmplă prin Slovacia, ce se mai întâmplă prin Bulgaria. De Austria nici nu mai vorbesc, dar nu e țară NATO - e țară UE. Am văzut cum s-a comportat și cum se comportă, vedem și mișcările considerate extremiste. Duminică, ne așteptăm la o victorie a doamnei Marine Le Pen în Franța, care a fost consolidată oficial de Moscova cu ani în urmă. Așadar, vedeți cum războiul acesta hibrid provoacă fisuri în interiorul lumii Occidentale?", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Bogdan Chirieac: Efectele le vom vedea în perioada următoare

"Dacă te duci la Moscova să te vezi cu Putin, cu siguranță îți faci o poză și cu Putin, că, dacă îți era rușine să apari cu Putin, nu te duceai la Moscova, dar Viktor Orban nu are acest sentiment. Este un joc complicat ale cărui efecte le vom vedea în perioada următoare.

Din acest punct de vedere și cu ceea ce se întâmplă acum în Europa, s-ar putea ca sprijinul pentru Ucraina să se diminueze substanțial - asta deși UE știți bine că a decis să aloce pentru anul viitor 40 de miliarde de euro pentru Ucraina. Gestul acesta, din punct de vedere diplomatic, este o victorie uriașă asupra lumii civilizate - prezența lui Viktor Orban acolo. Știți că, de-a lungul timpului, UE a condamnat regimul Orban, nu s-au luat niciun fel de măsuri", a mai spus Bogdan Chirieac.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel