Bogdan Chirieac, despre o posibilă alianță între PSD și AUR, după declarațiile lui Mihai Tudose. "Atârnă greu în campanie"!

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilele noi alianțe în noul guvern al României, după alegerile parlamentare din acest an.

Un greu din PSD, Mihai Tudose, proaspăt ales președinte al Consiliului Național, fost prim-ministru al României, nu exclude o alianță cu AUR.

"Nu decidem noi cu cine facem alianță, decid românii la vot, toate variantele sunt posibile, și PNL cu AUR, și USR cu AUR, toate sunt posibile teoretic", a declarat acesta.

În acest context, întrebat la Antena 3 CNN dacă se reașează alianțele, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: 

"Este campanie electorală. Deocamdată singura alianță acceptată în plan extern și verificată este alianța PSD-PNL. În rest nici USR-ul nu s-a mai calificat după excesele care s-au petrecut când au fost la guvernare. Asta cu AUR e pusă așa... deși AUR s-a așezat bine în Parlamentul European, este în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni și sunt alături Georgia Meloni, venirea AUR la guvernare în decembrie anul acesta este deocamdată totuși puțin probabilă, să știți.

Deci, e de campanie. Cele două partide încearcă să se separe, mai ales PNL-ul vrea să spună că nu e ca PSD-ul, deși ministrul lor, liberal, de Finanțe, a majorat aberant taxele și impozitele, pune impozite pe proprietăți mai scumpe, după cum știți. Adică domnul Boloș a atacat propriul electorat liberal, dar ei spun acum: "nu domnule, nu avem treabă cu socialiștii". De la socialiști te aștepți, nu? Socialiștii fac un fel de haiducie așa, iau de la cei care produc și dau la cei care... mă rog, își dau lor, ca să spunem așa", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Impactul scandalului pensiilor asupra campaniei electorale

Totodată, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat și dacă scandalul pensiilor va atârna greu în această campanie electorală.

"Deocamdată atârnă greu în campanie, dar a conștientizat președintele Marcel Ciolacu situația, l-am văzut la Congres amintind de seniori, respect între generații, deci a făcut primii pași. Fără o comunicare corespunzătoare, taman bine, din propriul bazin electoral plin de pensionari, PSD a rămas fără 2 milioane de alegători, deci cum vor gestiona în continuare situația e treaba domniilor lor. Doamna ministru Simona Bucura Oprescu cred că ar trebui să aibă mai mult de muncă acum decât a avut cu reforma pensiilor. Reforma este necesară, nimeni nu spune că nu este necesară, nimeni dintre cei care urmăresc cu atenție situația, problema este că nu ai pregătit-o bine, nu ai comunicat-o bine și este un început de reformă a statului.

Vă dați seama ce va fi când se va intra în sistemele cu adevărat putrede, așa cum e justiția sau administrația? Deci să vedeți acolo reacții, să vedeți acolo opoziții. Pe de altă parte, tocmai s-a dat știre că se taie din fonduri un miliard de euro în patru luni de zile, că statul nu mai are bani. Nu se vor tăia banii ăia, îi vom împrumuta, după care de la anul să vedem ce facem pentru că serviciul datoriei externe e mai scump decât educația și sănătatea la un loc în momentul acesta", a explicat analistul politic Bogdan Chirieac pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel