Bogdan Chirieac, despre ”rețeaua” de stat de la Ferma Dacilor: Cum a luat impozit pe ceva ce nu era legal?

FOTO: ISU Prahova
FOTO: ISU Prahova

Bogdan Chirieac a comentat situația de la Ferma Dacilor, care, deși nu avea o serie de autorizații, funcționa și era impozitată de stat. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația de la Ferma Dacilor, unde în a doua zi de Crăciun, în urma unui incendiu, au murit opt persoane, inclusiv copilul patronului Cornel Dinicu. Potrivit datelor, respectiva unitate ospitalieră nu avea o serie de autorizații, de la cea de construcție la cea ISU.

”Înțeleg următorul lucru, dacă ești un stat funcțional, ceea ce din nefericire nu este cazul statului român, construcția aceea exista, ori o autorizezi și e o conformă cu standarde raționale, înțeleg că onorabila clădire a Parlamentului nu are ISU, nu este atestat de ISU, și sunt mii de școli în România care nu au certificat ISU- ori faci standardul în Parlament, în așa fel cât să fie rațional. Deci statul ori îi lasă clădirea pentru că ea este conformă, fie îi închide și îi demolează clădirea.

De ce nu a făcut statul asta? Bine, l-a arestat pe Dinicu (n.r. proprietarul de facto al Fermei Dacilor), bine. Dar pe toți funcționarii de stat care au închis ochii în Prahova la ce s-a întâmplat, cu aceia ce faci?”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Realitatea Plus.

Chirieac: ”Cum a luat impozit pe ceva ce nu era legal”

În contextul în care respectiva pensiune nu avea o serie de autorizații necesare funcționării în legalitate, Bogdan Chirieac a întrebat-o, retoric, pe realizatoarea TV, ”de ce omul acesta, un întreprinzător în România, nu este ajutat să își facă afacerea și afacerea să fie conformă cu standardele și normele? Fiindcă statul a încasat impozit de la Ferma Dacilor, a încasat TVA, a încasat impozit pe profit, a încasat pe salariile angajaților”, a mai spus Bogdan Chirieac.

”Deci statul s-a îndestulat ca să completeze la pensiile speciale. Apoi și-a dat seama statul, după ce au murit opt oameni, că nu avea autorizație? Păi dacă nu aveau autorizații, funcționarii de stat care au acceptat impozitul la Ferma Dacilor nu sunt și ei vinovați? Merg și ei la pușcărie? Deci cum a luat statul impozit pe o chestiune, cum a luat impozit pe ceva ce nu era legal? 

Poate e un traficant de droguri. Este ilegal în România să faci trafic de droguri, dar dorește să plătească impozit la stat, că are de unde. Ce face ANAF-ul? Ia banii și apoi spune: Dar stai puțin că tu faci o acțiune ilegală. Asta după ce mor câțiva copii drogați. Exact asta se întâmplă. Deci cum de statul i-a acceptat impozitele pe HORECA, pe o companie HORECA, atâta vreme cât nu era atestată ferma aceea? Și atunci, cine i-a luat impozit, pe ce baza a ce i-a luat impozit. Impozitul acesta este o relație biunivocă, și eu am obligații față de stat, dar și statul are obligații față de mine.

E normal, că doar de aia îți dau bani și nu dau la rackeți. Nu dau bani la rackeți, dau bani la stat, nu știu care e diferența, că în România nu este diferență foarte clară, nu știu ce face statul cu banii mei. Cei care au luat bani pentru o chestie ilegală, ce se întâmplă cu domniile lor? Sunt vinovați?”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Citește și: Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, prima declarație după ce a fost arestat preventiv: Este plata în avans...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel