Bogdan Chirieac, despre retrimiterea Legii pensiilor speciale în Parlament: Este o nebunie cu totul

Analistul Bogdan Chiriac este de părere că decizia președintelui Klaus Iohannis de a retrimite Legea pensiilor speciale în Parlament reprezintă un semnal pentru a  se face ordine în acest domeniu. "Pensia ar trebui să fie în strictă legătură cu contribuția fiecăruia", a declarat Chirieac.

"Totul va depinde de majoritatea parlamentară care va analiza această cauză, pentru că Parlamentul se reunește abia în septembrie. Până intră pe ordinea de zi, până la urmă este o nebunie cu totul.

Pensiile parlamentarilor probabil că vor fi tăiate, că a fost o reacție foarte dură din partea publicului, acum se schimbă ordonanța privind salariile demnitarilor. Rezultă că toată lumea a vrut să-și mărească pensiile și salariile, vorbind de elita politică a României, iar cineva le-a dat jos la un moment dat", a declarat Bogdan Chirieac.

Fiind vorba depre venituri pentru care nu au contribuit niciodată, Chiriac este de părere că: "aici ar fi bine să se facă ordine. Pensia ar trebui să fie în strictă legătură cu contribuția fiecăruia. Între timp s-au făcut tot felul de categorii sociale, pe care le știm foarte bine acum.

Citește și: Klaus Iohannis retrimite în Parlament Legea pensiilor speciale

Ori ai contiribuit și primești pensie, ori n-ai contiribuit și nu primești pensie, primești ajutor social. Din cauza aceasta, fiecare categorie socială la un moment dat a încercat să-și tragă o lege, cu lobby. 

În cazul parlamentarilor  de unde a venit această inițiativă? Lumea știe mai puțin. Europarlamentarii primesc o pensie substanțială pentru fiecare mandat pe care l-au avut în Parlamentul European. Dacă ai avut vreo două sau trei mandate primești peste patru mii de euro pensie numai de la PE, lasă ce ai avut în țară.

Astfel, s-au gândit și parlamentarii noștri ca în cel mai bun caz să primească o pensie de vreo mie de euro pe lună. Într-o țară unde pensia minimă este 75 de euro, lumea  se gândește și la faptul că ce fac parlamentarii pentru o asemenea pensie. Adevărul este că aven și un Parlament foarte slab în acest moment", a mai declarat analistul Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel