Bogdan Chirieac, după declarațiile lui Iohannis: Pe lângă NATO, dacă poți, adu și o prezență SUA în România

Sursă foto: Administrația Prezidențială
Sursă foto: Administrația Prezidențială

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele declarații ale președintelui Klaus Iohannis.

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit telefonic la România TV și a comentat ultimele declarații ale președintelui Klaus Iohannis. În acest sens, acesta a făcut referire la declarația președintelui Iohannis care a spus că „NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziționat în România“ (citește AICI):

„Este cel mai important mesaj și este și susținut cu argumente, un nou grup de luptă al NATO pe teritoriul său. Este un lucru foarte important. Bun, președintele spune că întărirea Flancului Estic se face prin trupe NATO și armament. De acord! Dar odată cu această întărire ar trebui să se mai facă și cu o infrastructură de bună calitate, șosele, căi ferate, cu o creștere economică substanțială, cu o bună guvernare, cu o luptă fără milă, autentică, împotriva corupției.

Lucrurile sunt mult mai complicate. Ca să lupți cu adevărat împotriva corupției, trebuie să ai o justiție performantă. Or, România tinde să nu mai aibă deloc justiție în acest moment. O administrație performantă, o justiție performantă, dublate de prezență militară NATO și SUA, și SUA, în România.

Deci, pe lângă NATO, dacă poți, adu și o prezență SUA. De aia ai parteneriat strategic. Te ajută enorm, inclusiv în investiții, inclusiv în credibilitate externă. Deci, din toată această nebunie, din toată această crimă împotriva umanității începută de Vladimir Putin, poate învățăm ceva, poate întărim Flancul Estic în mod autentic și poate ne vom feri în viitor de astfel de excese ale unor dictatori“, a spus, la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac.

NATO avertizează Rusia că un atac chimic în Ucraina ar schimba natura conflictului

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat joi că un atac chimic al Rusiei în Ucraina ar schimba enorm natura conflictului şi ar putea afecta ţări aliate vecine, relatează EFE, care remarcă faptul că şeful Alianţei Nord-Atlantice nu a dorit să speculeze dacă o astfel de situaţie ar motiva o reacţie de apărare a alianţei.

„Nu voi specula dincolo de faptul că NATO este mereu dispusă să apere, să protejeze şi să reacţioneze la orice fel de tip de atac împotriva unei ţări aliate”, a declarat Stoltenberg pentru presă, la sosirea sa la summitul extraordinar NATO la care liderii alianţei vor discuta criza din Ucraina.

La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat cetățenii din întreaga lume, miercuri seară, să iasă la proteste împotriva invaziei ruse a Ucrainei, la o lună de când președintele rus Vladimir Putin a ordonat începerea „operațiunii militare speciale” în țară (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel