Bogdan Chirieac, după discursul lui Joe Biden: Mesajul de foc pe care președintele SUA îl transmite lumii arabe

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat discursul lui Joe Biden, aflat într-o vizită în Israel.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat la Antena 3 CNN discursul lui Joe Biden, aflat acum într-o vizită în Israel.

Întrebat ce vrea să facă președintele Joe Biden după această vizită în Israel, Bogdan Chirieac a spus: "A făcut absolut tot ce puteau să facă acum Statele Unite: prezență militară în estul Mediteranei, portavionul USS Gerald Ford este acolo, au anunțat că vine și USS Eisenhower.

VEZI ȘI: Preşedintele american Joe Biden, noi declaraţii din Israel, în plin conflict. "Hamas a dezlănţuit rău pur asupra lumii"

Bogdan Chirieac: Acesta ar trebui să fie mesajul de foc care să se transmită în toată lumea arabă

Un lucru extraordinar pe care îl reconfirmă președintele Statelor Unite ale Americii și anume: "vrem două state, Israel și Palestina, vreau să fac două state", foarte important lucrul acesta, esențial. Israelul nu are unde să se ducă, acolo e Israelul de mii de ani de zile, dar dânsul spune "vreau și un stat palestinian", deci acesta ar trebui să fie mesajul de foc care să se transmită în toată lumea arabă. Președintele Statelor Unite spune "vreau și un stat palestinian, în afară de statul israelian, și dau și bani pentru asta, acum, imediat, dau 100 de milioane de dolari". Sigur, ținând seama de ce este nevoie acolo suma nu este spectaculoasă, dar e un simbol. E un gest, nu e nici mare, nu e nici mică, e important gestul prin care spune "vreau stat palestinian", deci nu că Statele Unite sunt împotriva palestinienilor, nu, sunt împotriva terorismului, un lucru diferit.

În plus, i-a avertizat pe toți cei care plănuiesc, căci în opinia mea atacul din 7 octombrie este plănuit la cele mai înalte niveluri și cu participare statală, deci acolo există un plan probabil bine determinat, "la 7 octombrie atacăm", aseară ca din senin cade racheta în curtea spitalului și omoară refugiații și răniții, în așa fel încât președintele Biden să nu se mai poată întâlni cu liderii palestinieni, asta era foarte important. Și cu liderii arabi, sigur că da, că Egiptul are un rol esențial acum".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel