Bogdan Chirieac, după mișcarea Dianei Șoșoacă: Tot la CCR se reîntorc lucrurile

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Bogdan Chirieac a reacționat după ce Diana Șoșoacă și-a depus, noaptea trecută, un nou dosar de candidatură la prezidențiale.

Diana Șoșoacă a depus un nou dosar de candidatură la prezidențiale. Surse din BEC spun că acest lucru s-a întâmplat noaptea trecută, cu puțin timp înainte de miezul nopții, în contextul în care deja există o decizie a Curții Constituționale în privința primului dosar depus de europarlamentară, CCR blocându-i astfel candidatura la prezidențiale a Dianei Șoșoacă. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect în direct la Antena 3 CNN.

Bogdan Chirieac: Partidele democratice plâng în acest moment

Întrebat dacă ar putea fi lămuritoare ședința din această seară de la BEC, Bogdan Chirieac a răspuns: "Eu mă îndoiesc. Nu își vor asuma acest lucru, se vor duce tot către Curtea Constituțională dacă mă întrebați. Nu există precedent ca un candidat care își depune candidatura, candidatura să îi fie respinsă de Curtea Constituțională. Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva. Mă rog, și Miron Cozma și-a depus-o și a respins-o BEC-ul...

Deci candidatul este respins la CCR și își redepune candidatura la BEC, cred că tot la CCR se reîntorc lucrurile și motivele care au stat la baza primei respingeri, teoretic, ar trebui să stea și la baza celei de-a doua respingeri. Deci în continuare vedeți că instituțiile statului, plătite cu bani grei, nu lucrează în weekend în acest moment foarte important. Adică avem alegeri prezidențiale o dată la 5 ani, faci un efort și muncești duminica, îți iei apoi libere, deci nu avem acest lucru, nu avem aceste date, le vom avea mâine dimineață când vom avea un iureș uriaș dacă mă întrebați, și practic se lansează campania electorală pe de-a întregul. În acest moment partidele, democratice altminteri, plâng că doamna Șoșoacă a fost respinsă la Curtea Constituțională, bravo".

Reamintim că aseară Curtea Constituţională a României a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024. Hotărârile sunt definitive şi au fost comunicate Biroului Electoral Central.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis contestaţiile formulate de doamna Amalia Bellantoni şi domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024", a informat CCR într-un comunicat .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel