Bogdan Chirieac, după scandalul făcut de Șoșoacă în Parlamentul European: Este un personaj exotic. Nu văd de ce am spune că s-a făcut de râs România

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus care vor fi urmările scandalului făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European.

Diana Șoșoacă a făcut un scandal de proporții ieri în plenul Parlamentului European. Aceasta a mers acolo cu o botniță și un sac negru, lansând acuzații în stânga și în dreapta în legătură cu oamenii care au murit în timpul pandemiei COVID-19.

Deși eurodeputata a fost avertizată de mai multe ori că a depășit timpul alocat intervenției, nu s-a oprit. În cele din urmă ea a fost evacuată din sala de plen a Parlamentului European, în timpul dezbaterii dinaintea votului privind candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene. A fost nevoie opt bărbați ca Diana Șoșoacă să fie scoasă din sală. Incidentul a fost pe larg relatat în presa internațională, Diana Șoșoacă atrăgând un val de critici pentru comportamentul ei.

VEZI ȘI: Reacția unor eurodeputați francezi, după scandalul făcut de Diana Șoșoacă în PE. Ce spun despre români. Rareș Bogdan: Ne-au jignit

Bogdan Chirieac: Șoșoaca e trimisă acolo de 500 de mii de alegători români 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest incident, amintind faptul că Diana Șoșoaca  a fost trimisă în Parlamentul European de circa 500 de mii de alegători români.

"Cred că după episodul de ieri, la cei 5% - 500 de mii de români aproape care au votat-o, s-au mai adăugat 100 de mii. Deci doamna Șoșoacă ia mult din bazinul AUR în România. AUR încearcă să devină un partid european, a intrat și în grupul CRE, Conservatorii și Reformiștii Europeni, alături de Giorgia Meloni, care este bine văzută, nu mai este extremistă în Europa.

Dar bazinul acesta care este în România în jur de 15-20% se pare că va fi ocupat de doamna Șoșoacă, acesta este adevărul. Cât despre imagine...ce să spunem? Doamna Șoșoaca e trimisă acolo de 500 de mii de alegători români și acesta este adevărul. Și asta fără să aibă structuri în teritoriu, fără să aibă în mod real un partid politic, pe persoană fizică", a declarat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Imaginea României, afectată?

Cât despre faptul că unele voci spun că după scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European a avut de suferit imaginea României, Bogdan Chirieac a spus: "Din punctul de vedere al domniei sale, sunt convins că nu consideră că s-a făcut de râs. I-a reprezentat pe cei care au votat-o. În cazul României, iarăși, este un personaj exotic, nu așa se comportă ceilalți 31 de europarlamentari români.

Nu văd de ce am spune că s-a făcut de râs România, nu aceasta a fost poziția României. România s-a făcut de râs în 2018, atunci când europarlamentarii liberali, cu excepția lui Cristian Bușoi, care nu s-a prezentat la vot, au votat împotriva Guvernului României".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel